Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Internet gör att du kan ha världen som din arbetsplats

Digital nomad – platsoberoende

I dag känns det omöjligt att föreställa sig en värld utan internet – i alla fall inte den moderna varianten. Du kan sätta dig bakom en dator och söka jobb över hela världen, utan att ringa ett enda samtal. Med rätt kompetens och rätt mål i livet så finns det inget som stoppar dig från att bo i Sverige, men jobba för ett företag på andra sidan jordklotet. Likaså kan du flytta till Australien och jobba för ett svensk företag. Eller varför inte driva din egen verksamhet – där du bestämmer? Världen har öppnat upp sig och möjligheterna är oändliga för en digital nomad – så länge du vet vad du är bra på och vad du vill göra.

Antalet svenska digitala nomader ökar

En digital nomad bor där hen vill och jobbar med vad hen vill inom det digitala ramverket. Många företag har inte behov, pengar eller utrymme att ha anställda på heltid eller på plats och där kommer den digitala nomaden in. Det är ett smart och oftast flexibelt sätt att arbeta på som lockar många svenskar. Det är så utbrett att det finns en webbplats och ett community vid namn Svenska Nomader, där det är möjligt att hitta information, söka jobb och ta del av andra erfarenheter.

Bucketlistan som faktiskt kan bli av

Vi alla har drömmar här i livet, men vad är det som stoppar oss från att leva ut dem? Pengar och tid. Men med en dator, uppkoppling och lite driv kan vi i dag få både tid och pengar till att leva ut dem. Så fyll på din bucketlista och följ drömmarna; stranden, berget eller havet? Det viktigaste av allt är dock att du jobbar med någonting som stimulerar dig lika mycket som den där bucketlistan.

Det svåra med att frilansa eller jobba på distans kan vara motivera och peppa sig själv. Att inte träffa kollegor varje dag att bolla och samtala med, kräver mycket av en själv. Men med lite träning så går allt!

Och visst är det så att det nomadlivet inte passar alla, men för de med långa bucketlistor, nyfikenhet och ett yrke som kan skötas med ett så enkelt verktyg som en dator, kan det inte bli så mycket bättre.

Internet har gjort det möjligt att jobba från hela världen, med hela världen. Vi når varandra på sekunder och kommunicerar globalt på ett sätt som få kunde ha tänkt sig för 20 år sedan. Så frågan är; var är vi om 20 år?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+