Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Resor som en del av entreprenörskap

För många är den stora drömmen att ha ett eget företag. Att skapa något som man kan sätta sitt namn på och få det att eka genom decennier. En stor del av resan till lycka är just det – resandet. Vi reser över hela världen för att få en inblick i andra kulturer, hitta nya sätt att tänka som höjer våra och för att skapa minnen för livet. Därför kan det vara bra att ha reseguide med sig när man är på vift. Flygresor har flertalet reseguider som passar alla behov – vare sig det är en konferens i New York eller en pitchtävling i Malaga. Passar även de som vill ha lite semester mellan all business.

Att resa som entreprenör

Inspirera dig och andra

Det är en otrolig känsla att träffa likasinnade entreprenörer som brinner för det de gör. Om du känner suget av att resa någonstans så finns det meetups för entreprenörer över hela världen. Det finns sajter som Meetup.com där du kan se olika events i hela världen. Det är via dessa typer av events som du bygger broar och får nya ögon på dina idéer. Det är bara att välja stad, sen meetup och sist men inte minst sälja.

Expandera ditt företag

Precis som att solen aldrig gick ner över det brittiska imperiet behöver du vidga dina vyer för att bygga ditt imperium. När nästa steg kommer och det är dags att expandera ditt företag så kollar de flesta på länder som USA eller Irland. Det är de vanligaste länderna för jättar inom alla möjliga branscher att placera sina kontor i – det är inte helt fel tänkt av dig. Men man ska inte heller stirra sig blind, det finns mängder av länder med mycket potential som vill ha din verksamhet på sin mark. Unicorns blir till överallt och ofta i de länder man minst anar.

Hitta någon som vill investera i dig

Det finns ett mål med ditt resande – du vill upplysa världen om dig och din idé som kan gynna många fler. Det är med din ambition som du hittar någon eller några som förstår vilken bra idé du har. Framkomlighet är A och O när en entreprenör jobbar och då krävs det en kunskap – även inom hur du reser.

Ut i världen och sprid din kunskap, dina ambitioner och mål.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+