Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Jonas fors – Ledande Exekutiv inom Media och Underhållning

Introduktion till Jonas Fors

Jonas Fors

Jonas Fors – Chef inom den svenska medie- och underhållningssektorn


Med över 30 års erfarenhet inom medieindustrin har Jonas Fors blivit erkänd för sin förmåga att driva omfattande förändringsprojekt och att utveckla banbrytande medieinnehåll. Hans omfattande bidrag till svensk och internationell film- och tv-produktion har gett honom ett välgrundat anseende inom branschen. Hans gedigna utbildning inom ekonomi och marknadsföring från Stockholms universitet och IHM Business School bidrar ytterligare till styrkan i Jonas professionella profil.

Karriär

  • Initiala år i finanssektorn: Började sin bana inom en ledande svensk bank, där han snabbt utvecklade färdigheter inom ekonomistyrning och affärsstrategi. 
  • Softvision (1993-1997): Ledde omfattande expansionsinitiativ som produktionschef, vilket inkluderade en trefaldig ökning av produktionsvolymen och internationell expansion. 
  • Grundare av Itvision Group (1997-2001): Skapade och ledde ett företag fokuserat på strategier för digitalt lärande, som senare blev en del av Connecta AB.
  • VD för RMG Media Group AB (2001-2008): Omformade företaget till en ledande aktör inom digital underhållning i Norden, innan det förvärvades av större spelare i branschen. 
  • Ledarskap hos Tre Vänner AB och SF Studios (2008-2016): Genom ledning och strategisk omstrukturering ökade Jonas företagens värde och position på marknaden, vilket kulminerade i en fusion med Bonnier Group. 
  • Medgrundare av Mopar Media Group (2016-idag): Fokuserar på utveckling och produktion av dramaserier för både lokala och internationella marknader, med framgångsrika projekt som sänds på plattformar som Viaplay och Sky. 

  Medgrundare av Hope Studios (2024-idag): Spelar en nyckelroll i att skapa och göra verklighet av dramaserier för en global marknad.

Utbildningsbakgrund

 • Ekonomi: Stockholms universitet
 • Marknadsföring: IHM Business School

Framstående Produktioner och Projekt

 • Inom TV-produktion internationellt har Jonas Fors varit central i produktionen av uppskattade kriminaldramat North Sea Connection och dramathrillern Red Election. På svenska marknaden har han bidragit till kultklassade serier som “Svensson Svensson” och innovativa nya serier som “Advokaten”.
 • Inom filmindustrin har Jonas varit involverad i produktionen av kritikerrosade verk som ”Snabba Cash”, ”Rig45”, ”Fjällbackamorden”, “En man som heter Ove” och “Borg vs. McEnroe”.

Expertisområden

 • Företagsledning och innovationsdrivning
 • Strategisk planering inom media
 • Produktionsledning och innehållsutveckling
 • Förhandling och nätverksbyggande inom internationella marknader 
About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+