Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Spenderat.se-Håll koll på dina stålar!

Min hemkunskapslärarinna skulle vara stolt över mig. Grötekonomi gör att man får koll på allt vad priser heter. Tex säljer de rabarber just nu på Vi butikerna för 89 spänn kilot. Jag är galen i rabarber men om två månader kostar de 19 SEK kilot. Så jag får nog vänta ett tag till. Nu inser jag att inte alla har grötfaktor i sitt liv men vill ändå få koll och överblick på sin ekonomi. Därför har Andreas Ahlenius, Christian Fredriksson Joakim Fischer lanserat Spenderat.se.

Tanken bakom Spenderat.se är att du skall få bättre kontroll över över vart dina stålar går utan att du skall behöva föra bok över alla transaktionerna. Du kopierar helt enkelt manuellt in datan från din internetbank och sedan kan du kategorisera dina transaktioner, för bättre överblick men också jämföra mot andra användare och genomsnitt. När du har kontroll över vart dina pengar tar vägen kan du börja förändra dina beteenden.  “If you cant count it, it does not count” ett uttryck jag brukar slänga mig med och aktuellt i detta fallet.

Såhär säger Andreas om affärsmodellen:

“Affärsmodellen är ganska enkel, vi kommer att kunna sälja annonsering och vi tittar också på möjlighet till sponsrade erbjudanden mot våra användare.”

Spenderat.se är i en Betafas och inte öppet för alla. Andreas har dock lovat att ordna acess till de läsare av disruptive som vill vara med och testa tjänsten. För att få en inbjudan så lämnar ni en kommentar nedan så ser jag till att Andreas får er mailadress, eller så kontaktar ni Andreas direkt via hans blogg Hundratusen.com

Skärmdump från Spenderat.se:s gränssnitt:

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Erik Starck says:

    Det här är väl ett gammalt 24hbc-projekt? Man blir glad när man ser sådana utvecklas och mogna.

  2. Andreas Rönnqvist says:

    Ser gärna en inbjudan så att man kan testa sajten, verkar vara en riktigt bra idé.

  3. Andreas says:

    Hej!

    Tack Christian för att du uppmärksammat vårt projekt. Vi som jobbar med tjänsten hoppas och tror att den kan hjälpa många människor att se ett mönster som annars är svårt att upptäcka. Vi hoppas också att den ska bidraga till att hålla koll känns mer som en naturlig del i privatekonomin och inget otäckt.

    Mina kollegor och jag är väldigt tacksamma för den feedback som vi kan få med hjälp av betatestare. Ni som kan tänka er att vara med och testa under beta-perioden är mer än välkomna att skriva in er emailadress på http://www.spenderat.se under “ansök om invite” så ser jag till att ni blir inbjudna. Håll gärna ut en eller två dagar så att vi hinner städa till lite innan vi får mer besök 🙂

    Skriv gärna Disruptive som kommentar så prioriteras er inbjudan.

    Med vänliga hälsningar,
    Andreas

  4. Niklas says:

    Jag provar gärna.

  5. Stefan says:

    Jag testar gärna.

  6. Jens says:

    Ett annat, enklare, alternativ är http://www.minaslantar.se

  7. Christian says:

    Jag provar gärna

  8. Fredrik says:

    Varför gå över ån för vatten när detta redan finns utan invites genom http://www.utdraget.se?

  9. Magnus Lundin says:

    Ser gärna en invite till tjänsten!

  10. Daniel says:

    Hej,

    jag är nyfiken på att betatesta spenderat.se!

    Mvh Daniel

  11. Erik says:

    Finns ju annars http://www.smartbudget.se som jag själv använt ett tag.

  12. Jesper says:

    Låter spännande, jag testar gärna den här tjänsten

    //jesper

  13. Anders Sjögren says:

    Ett bra verktyg som jag använder är http://www.overblick.se/

Trackbacks

  1. […] har varit relativt nöjd med Buxfer fram tills förra tisdagen då Rudolf på Disruptive skrev om en liknande svensk tjänst med namnet […]

  2. Tack till våra användare och till våra bloggvänner! | spenderat.se says:

    […] Christian Rudolf har en mycket inspirerande blogg om entreprenörskap. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+