Även i helvetet finns det företag!

I skrivandets stund pågår ett program på www.kunskapskanalen.se som heter ”Afrika – en lyckad affär” Ett väldigt positivt program som speglar ett Afrika långt ifrån ens egna föreställningar om den kontinenten. Det handlar om lyckade företagsprojekt i Afrika, stora som små. Det är speciellt ett som fångar mitt intresse, Daallo Airlines. Det tog lite tid att hitta hemsidan, www.daallo.com , vilket antagligen bara visar vilken verklighet de lever i. Inte många som bokar via nätet i Mogadishu. Det är nämligen i Somalia som man hör hemma. Företaget startades 1995, ungefär samtidigt som landet slets sönder av inbördeskrig och dess regering upplöstes i tomma intet. Då hyrde man en Cessna från ett amerikanskt företag och började flyga.

VD.n konstater kallt att det är inte bara nackdelar att ha sin hemmahamn i Somalia ”There is no corruption since there is no goverment”

Detta ger ju onekligen en del perspektiv när man själv funderar över kassaflödesproblem! Tyvärr missade nog programmet att spegla vilka drivkrafter upphovsmännen har men om någon av läsarna vet så berätta gärna. Detta låter som en historia som är värd att berättas!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] skriva och i princip inte någonsin tagit till mig, något av det hantverket. Om ni inte tror mig, kolla in min första post. Den tog flera timmar att få ur […]

Speak Your Mind

*