Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Ord har aldrig varit så Värdefullt som nu

En av mina motiv till att starta disruptive var att jag ville utveckla mitt skrivna språk. Trots universitetsutbildning insåg jag vid ca 35 års ålder att mitt skrivna språk var ganska uselt. Jag hade aldrig varit intresserad av att skriva och i princip inte någonsin tagit till mig, något av det hantverket. Om ni inte tror mig, kolla in min första post. Den tog flera timmar att få ur sig.

Om någon vid den tidpunkten hade berättat för mig att jag skulle skriva en post som skulle läsas av 10000 människor, då hade nog inte ens skrattat utan helt enkelt konstaterat att den individen har ett drogproblem. Men jag gjorde det. Detta är kraften i ord, i den digitala världen. Fantastisk kommunikation skapar enorma värden. Detta gäller inte bara för företag. Det gäller för dig som människa också. Under de fem åren jag har bloggat här har tusentals kommentarer skapats av tusentals människor. I några minuter har jag fått deras uppmärksamhet och engagemang. Denna lilla tidslucka i deras liv har gett mig möjligheten att bygga en relation till dem. En relation jag kunnat använda för att göra mitt liv bättre och intressantare och i vissa fall, mer lönsamt. Jag har genom mina ord också fått möjlighet att möta och beröra människor på djupet. En händelse jag inte ens skulle kunna fantisera fram under tungt droganvändande, innan jag verkligen gjorde det.

Varför är det skrivna ordet så värdefullt idag?

Det skrivna ordet är till för att flytta tankar från min hjärna till din hjärna. Orden är en paketering av dessa tankar. Paketeringen kan göras olika. Genom att bli bättre på att formulera mig med ord kan jag uttrycka mina tankar mycket klarare och kraftfullare och få din hjärna att förstå vad min hjärna tänker. Faktum är att det skrivna ordet är det närmaste vi kan komma till telepati. Peter brukar säga att blogga är sätter url:ar på sina tankar.

När du kombinerar detta med internet händer det saker. Internet skalar dina ord, i realtid med många människor. I disruptives fall möter våra tankar 6-8000 andra hjärnor varje månad. Jämför med ett samtal med dina vänner eller kollegor, på jobbet, på kafet, på promenaden. Ja, ni ser skalan som ord+internet skapar

Det tog mig så lång tid att förstå..

För mig var detta skriva ordet svenska skolans misslyckande. Jag lärde mig citronsyracykeln, jag lärde mig räkna på centrippelkrafter, integraler och derivata. Inget av det är oviktigt men att lära mig kommunicera med ord, med andra människor är den färdigheten som haft störst betydelse i mitt liv och jag inser att om jag skaffat den 15 år tidigare, hade effekten på mitt liv varit 100 fallt större vid det här laget. Så dagens lärdom, lär dig färdigheten att kommunicera med ord, med andra människor, på internet. Den färdigheten är en av de viktigaste färdigheterna i den nya ekonomin, oavsett, vad du skall pyssla med.

Inspiration till dagens post kommer otippat nog från Youtube men illustrerar väl, vilken effekt bra kommunikation kan ha, för människors liv. Jag vill avsluta med att upprepa mig. Fantastisk kommunikation, skapar enorma värden i en digital värld.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Daniel says:

    Videon är klockren. Den berörde mig. Videon visar ju också hur dom som bemästrar ordets konst kan skapa så enormt värde med relativt små medel. Även fast videon var arrangerad så stämmer den lika väl.

  2. Mariana says:

    Tack! Du satte ord på mina tankar. Jag beundrar folk som enkelt och tydligt kan beröra. Det lyckas du och din val av video. Nu följer jag dig gärna på Twitter.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+