Varför jag bloggar!

Om man har följt Disruptive ett tag inser man att vi sällan pratar om oss själva. Det finns ingen medveten tanke bakom detta. Vi startade denna bloggen för vi tyckte det saknades något. Att vi själva skulle vara intressanta och att många människor skulle vilja veta mer om oss föll åtminstone aldrig mig in. Jag skall därför skriva lite om mig själv och varför jag bloggar i några inlägg.

Aron Wall har gjort en liten videosnutt om varför  bloggar är bra ur marknadsföringssynpunkt och han besvarar delvis frågan till varför jag bloggar. Här hittar ni hans tankar kring bloggande!

Mina andra anledningar måste nog sägas vara lite mer filosofiska

– Mitt språk och kommunikation har utvecklats mycket. Konsekvent har jag läst in mig på olika sätt att kommunicera. Ni kan ju tex kolla mina tidiga inlägg och jämföra de jag skrivit i år.

– Att få ned mina tankar på pränt gör de klarare och man blir också klar med dem. Nedskriva måste man inte tänka så mycket på dem och man kan tänka mer och nyare.

-Jag har gjort en del sociala upptäckter om hur människor fungerar som jag nog inte hade gjort annars. Jag kan också prova olika typer av interaktion med människor och på så sätt upptäcka nya sidor hos mig själv och andra människor.

Den största anledningen är dock att jag har fått möjlighet att träffa speciella människor i ett sammanhang jag aldrig annars skulle fått göra. Ett speciellt ögonblick var defentivt när Peter och jag träffade Hjalmar Winblad strax innan jul. För mig var det ett magiskt ögonblick i mitt liv. Ni kommer förstå varför när intervjun publiceras. Mitt kontaktnät har påverkats positivt.

Varför bloggar du som läser vår blogg? Varför bloggar du Peter?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Jag började blogga för att förbättra min skrivförmåga. Jag hade problem med att trycka ut längre texter, det tog lång tid och jag vände och vred på varje formulering. Bloggandet har gjort att mitt frasförråd har utökats, jag hade ordförrådet men mitt frasförråd behövde utökas.

    Numera bloggar jag (har tyvärr en blogg paus just nu…) för att bygga mitt varumärke och för att dela med mig av vad jag kan till andra… Det fanns få som skrev i bloggform om nätverkssamhället, arkitektur och stadsbyggnad.

Trackbacks

  1. […] plan är denna blog just det, ett sätt att få ned sina tankar. Något som påverkar mig positivt. Ni kan läsa här tex varför jag bloggar här . Samtidigt är det ju så att jag håller igen. Jag berättar verkligen inte allt som snurrar runt […]

  2. Personer som inspirerat mig: Christian Rudolf « The Traveas blog says:

    […] Så, med detta vill jag säga stort tack till Christian, och passa på att tipsa er där ute som inte följt hans blogg att börja göra det. Varför inte börja med ett av hans gamla inlägg som inspirerat mig om varför man ska blogga […]

  3. […] Så, med detta vill jag egentligen bara säga stort tack till Christian, det var superkul att få intervjua dig Jag vill även passa på att tipsa er där ute som inte följt hans blogg att börja göra det. Varför inte börja med ett av de gamla inläggen som inspirerat mig. […]

Speak Your Mind

*