Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Varför jag bloggar!

Om man har följt Disruptive ett tag inser man att vi sällan pratar om oss själva. Det finns ingen medveten tanke bakom detta. Vi startade denna bloggen för vi tyckte det saknades något. Att vi själva skulle vara intressanta och att många människor skulle vilja veta mer om oss föll åtminstone aldrig mig in. Jag skall därför skriva lite om mig själv och varför jag bloggar i några inlägg.

Aron Wall har gjort en liten videosnutt om varför  bloggar är bra ur marknadsföringssynpunkt och han besvarar delvis frågan till varför jag bloggar. Här hittar ni hans tankar kring bloggande!

Mina andra anledningar måste nog sägas vara lite mer filosofiska

– Mitt språk och kommunikation har utvecklats mycket. Konsekvent har jag läst in mig på olika sätt att kommunicera. Ni kan ju tex kolla mina tidiga inlägg och jämföra de jag skrivit i år.

– Att få ned mina tankar på pränt gör de klarare och man blir också klar med dem. Nedskriva måste man inte tänka så mycket på dem och man kan tänka mer och nyare.

-Jag har gjort en del sociala upptäckter om hur människor fungerar som jag nog inte hade gjort annars. Jag kan också prova olika typer av interaktion med människor och på så sätt upptäcka nya sidor hos mig själv och andra människor.

Den största anledningen är dock att jag har fått möjlighet att träffa speciella människor i ett sammanhang jag aldrig annars skulle fått göra. Ett speciellt ögonblick var defentivt när Peter och jag träffade Hjalmar Winblad strax innan jul. För mig var det ett magiskt ögonblick i mitt liv. Ni kommer förstå varför när intervjun publiceras. Mitt kontaktnät har påverkats positivt.

Varför bloggar du som läser vår blogg? Varför bloggar du Peter?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Jag började blogga för att förbättra min skrivförmåga. Jag hade problem med att trycka ut längre texter, det tog lång tid och jag vände och vred på varje formulering. Bloggandet har gjort att mitt frasförråd har utökats, jag hade ordförrådet men mitt frasförråd behövde utökas.

    Numera bloggar jag (har tyvärr en blogg paus just nu…) för att bygga mitt varumärke och för att dela med mig av vad jag kan till andra… Det fanns få som skrev i bloggform om nätverkssamhället, arkitektur och stadsbyggnad.

Trackbacks

  1. […] plan är denna blog just det, ett sätt att få ned sina tankar. Något som påverkar mig positivt. Ni kan läsa här tex varför jag bloggar här . Samtidigt är det ju så att jag håller igen. Jag berättar verkligen inte allt som snurrar runt […]

  2. Personer som inspirerat mig: Christian Rudolf « The Traveas blog says:

    […] Så, med detta vill jag säga stort tack till Christian, och passa på att tipsa er där ute som inte följt hans blogg att börja göra det. Varför inte börja med ett av hans gamla inlägg som inspirerat mig om varför man ska blogga […]

  3. […] Så, med detta vill jag egentligen bara säga stort tack till Christian, det var superkul att få intervjua dig Jag vill även passa på att tipsa er där ute som inte följt hans blogg att börja göra det. Varför inte börja med ett av de gamla inläggen som inspirerat mig. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+