De riktiga drivkrafterna bakom Entreprenörskap…

Magnus tipsade mig om denna videon om vad som motiverar oss, se den

Tänk om det är så att det inte är sänkta skatter, ändrade 3:12 regler, kvinliga förebilder som driver människor att ta för sig och starta företag. Tänk om det verkligen är

  1. Jag vill vara min egen herre och bestämma mitt eget öde (självständighet)
  2. Jag är bra på xyz och får jag arbeta mer med det och det verkligen är jag som löser de komplexa problemen, då kan jag bli bäst.(mastery)
  3. När jag gör xyz då tror jag världen blir bättre. (Purpose)

(För er som inte såg videon är det de tre viktigaste motivatornera när man väl tjänar tillräckligt)

Tänk om det är så? Tänk om det är så att entreprenörskap handlar om lycka och inte att entreprenörerna skall fixa någon sysselsättning i vårt samhälle? Jag ville inte argumentera om rätt eller fel här. Jag ville bara att ni skall tänka på att entreprenörskap inte är ett koncept utan entreprenörskap är en drivkraft. Ibland är drivkraften bakom entreprenörskap pengar men oftast är det något annat för pengar får dig sällan att gå upp och ha 12 timmars arbetsdag, dag ut och dag in….

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] så häromdagen så skrev Christian Rudolf på Disruptive.nu också om detta. Och inte nog med det – han hade hittat en RSA Animate-video med en […]

  2. […] så häromdagen så skrev Christian Rudolf på Disruptive.nu också om detta. Och inte nog med det – han hade hittat en RSA Animate-video med en […]

Speak Your Mind

*