Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

De riktiga drivkrafterna bakom Entreprenörskap…

Magnus tipsade mig om denna videon om vad som motiverar oss, se den

Tänk om det är så att det inte är sänkta skatter, ändrade 3:12 regler, kvinliga förebilder som driver människor att ta för sig och starta företag. Tänk om det verkligen är

  1. Jag vill vara min egen herre och bestämma mitt eget öde (självständighet)
  2. Jag är bra på xyz och får jag arbeta mer med det och det verkligen är jag som löser de komplexa problemen, då kan jag bli bäst.(mastery)
  3. När jag gör xyz då tror jag världen blir bättre. (Purpose)

(För er som inte såg videon är det de tre viktigaste motivatornera när man väl tjänar tillräckligt)

Tänk om det är så? Tänk om det är så att entreprenörskap handlar om lycka och inte att entreprenörerna skall fixa någon sysselsättning i vårt samhälle? Jag ville inte argumentera om rätt eller fel här. Jag ville bara att ni skall tänka på att entreprenörskap inte är ett koncept utan entreprenörskap är en drivkraft. Ibland är drivkraften bakom entreprenörskap pengar men oftast är det något annat för pengar får dig sällan att gå upp och ha 12 timmars arbetsdag, dag ut och dag in….

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] så häromdagen så skrev Christian Rudolf på Disruptive.nu också om detta. Och inte nog med det – han hade hittat en RSA Animate-video med en […]

  2. […] så häromdagen så skrev Christian Rudolf på Disruptive.nu också om detta. Och inte nog med det – han hade hittat en RSA Animate-video med en […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+