Status Quo klarar sig utan dig

Vi är präglade av vårt nu, av människorna som finns där, av samhällets moral, politiken, skolan, sociala hierarkier, inkomster eller för all del inkomstklyftor osv. Våra jag och våra tankar är en produkt av detta nu. Så när vi skall skapa något, en affärside, en produkt, ett koncept, ett värde, tenderar detta att bli ett resultat av vårt nu, dvs, ditt skapande  är nästan som allt annat.

Men om alla är som alla andra så har du allt att vinna på att inte vara det. Bruset i vår värld har aldrig varit större. Det är bara konceptet “Annorlunda” och konceptet “Pengar” som kan få dig att höras över bruset. Troligen har du inte det sistnämda.

Den goda nyheten är att om konceptet “annorlunda” inte används av någon, behöver du inte vara så annorlunda för att uppfattas som annorlunda. Du behöver inte starta en revolution för att framstå som annorlunda.

Du behöver heller inte vara annorlunda för alla, det räcker kanske att 100 personer, uppfattar dig som annorlunda.

Så, gå tillbaka till ditt köksbord, sätt på en ny panna kaffe, ta fram ett nytt vitt ark och börja skissa på konceptet “annorlunda”. För Status Quo är redan färdigbyggt.

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*