Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

En föränderlig värld

Min åttaåriga dotter spelade Sims för några veckor sedan och när hon skulle sluta spela så ropade hon på mig. “Pappa, kan du komma ett tag? Jag vet inte hur man sparar spelet!” Jag tittade över hennes axel och sa att hon skulle klicka på diskett-ikonen. Min annars så datorkunnige dotter vände sig om och sa “Vad är en diskett?” Förutom att den kommentaren fick mig att känna mig gammal så fick den mig också att inse hur rasande snabbt den tekniska utvecklingen går. Detta bekräftades några dagar senare då mina barn såg ut som frågetecken när jag berättade att Edison bl.a uppfann grammofonen. “Jaha, som en CD-spelare!” sa dom när jag försökte förklara vad en grammofon var för något. En god vän till mig berättade att hans dotter inte trodde på att det fanns små hus (läs telefonkiosker) där man kunde gå in och ringa. Till teknikkyrkogården kan man nog också förlägga kasettbandspelare, videobandspelare samt snart nog även modem, nummerskiva och transistorradio.

Min gissning är att barn som föds de närmaste åren inte heller kommer att veta vad en CD är för nåt. Kanske ni läsare har förslag på ytterligare teknologier som ingen kommer att hört talas om ett decennium eller så?

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+