Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

I spåren av sociala mediernas frammarsch….

….växer det fram nischade affärsmodeller! En sådan modell är http://subvertandprofit.com. Konceptet är enkelt, genom att betala folk för att rösta på sajter och artiklar på www.digg.com och www.stumpleupon.com kommer man att träffa bra på dessa sajter och därmed attrahera mycket trafik billigare än andra sätt! Eftersom det är flera miljoner användare på ovanstående sajter finns potentialen där. Idag finns det troligen rätt många individer som försöker skriva väldigt bra artiklar och inlägg bara för att träffa bra på Digg och driva trafik till sina sajter.

 

För dig som annonsör kostar det idag en Usd för att köpa en röst. Vid en snabb koll på Digg ser man att det skulle inte kräva så många hundra röster för att träffa topp 10 under en dag, säg 500 USD. Har man skrivit bra får man antagligen ännu fler röster än bara de köpta! Dock kunde jag ej hitta några annonsör när jag registrerade mig på SubvertandProfit. Det behöver inte betyda ngt men det skulle nog underlätta om de kunde refera till en succehistoria på något sätt!

 

Jag gillar detta konceptet. Det uppfyller KISS-principen(Keep it simple stupid), det tog inte så många sekunder för mig att räkna ut vad det handlade om. Nischat, enkelt och bra. Om ngn använder tjänsten, skriv gärna en kommentar!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. Bloggar i Fokus: Disruptive.nu - Christian Rudolf svarar på frågor om entreprenörskap, SEO, bloggning, nya medier och lite till | Bloggtidningen says:

    […] och såhär såg min första krampade blogpost ut:http://disruptive.nu/2007/07/30/i-sparen-av-sociala-mediernas-frammarsch/ den tog mig säkert fem timmar att skriva […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+