Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

E-mejl – som ett brev på posten

I vissa fall är det den fysiska brevlådan som gäller när man ska kommunicera skriftligen. Det kan vara brev till äldre släktingar som inte hookat upp sig till webben ännu, viss affärskorrespondens eller andra tillfällen när man faktiskt är tvungen att slicka kuvert och klistra på frimärken. Detta i en tid då man inte ens kan köpa frimärken på kassaservice. Tjänsten postful tar hand om den fysiska hanteringen av brevskickande och låter dig skriva brevet som ett e-mejl där man i ‘subject’-fältet anger mottagarens namn och adress. De skriver ut mailet, kuverterar, frankerar och postar det. Svenska Posten har haft sin tjänst eBrev ganska länge men den riktar sig till företag. postful kan även privatpersoner använda, låt vara att man måste vara amerikan. Även om tjänsten i sig inte är revolutionerande så tjänar den som en tydlig påminnelse om hur snabbt vår värld faktiskt har förändrats.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Admin says:

    FInns det någon svensk aktör förutom posten? Typ för att skicka ut kontouppgifter från siter.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+