Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Har DN inte mer spännande projekt att skriva om!

I dagarna lanserades http://www.lendo.se . En prisjämförelsesajt för lån utan säkerhet. Prisjämförelse på nätet, som fenomen, är stort och det finns nog plats för fler aktörer. Allt till konsumentens fromma. I Lendos fall har man dessutom en liten twist. Du kan ansöka om lån hos flera och få prisförslag men det görs bara en kreditupplysning. Bra för konsumenten eftersom mängden kreditupplysningar troligen påverkar din kreditvärdighet. Det förbättrar också effektiviteten på marknaden en gnutta, när man bara behöver göra en upplysning istället för flera. Transaktionskostnaden för att sälja lån påverkar en aning. Generellt tror jag, utan att ha gjort någon djupare analys, att det finns mycket ”övervinster” i finanssektorn och det borde locka till sig fler företag och företagare!

Ingen gladare än jag när nya företag och tjänster lanseras men jag tycker inte idehöjden är så hög i detta projektet. Ändå lyckas Lendo få en artikel i DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=683760 . Verkar som Lendo har anlitat en bra PR-konsult. Det jag undrar är, av alla de spännande projekt som befinner sig därute väljer DN att skriva om detta. Roade mig med att kolla lite vad DN bevakat inom web/entrepenörssverige de senaste veckorna. Jag hittar inget om att MySpace håller på att lansera en svensk variant. En händelse som verkligen berör många människor. Jag hittar inget om Family lanseringen som Blocket gör. Man skriver heller inget om att MSN lanserade en ny sajt igår, trots att MSN i storlek är mångdubbelt större än DN själva.

PR funkar. Man får nästan känslan av att journalister längtar efter att någon skall levera något till dem! Nåja, kanske är jag bara avundsjuk att det inte är mig de skriver om!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+