Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Hur känns det när du går till jobbet?

goingtoworkmatisse.jpgGår du med spänstiga steg till jobbet eller drar du fötterna efter dig? Jag brukar faktiskt ställa den frågan till mig själv ibland. Anledningen är att tempot och drivet i ens steg på väg till jobbet kan utgöra en bra indikator för hur man trivs med sitt arbete. De dagar eller perioder jag tycker jobbet är som mest spännande och kul så har jag vanligtvis långa spänstiga steg. De dagar jag går med tunga steg är vanligtvis dagar jag har något tråkigt och ofta psykologiskt jobbigt som väntar på mig på kontoret.

Har haft perioder i mitt liv (lyckligtvis är de få) då jag vantrivits med mitt jobb men inte riktigt förstått att jag vantrivits. Vantrivseln hade blivit vardag och jag visste inte ens om den förräns jag kände efter hur det kändes i stegen på väg till jobbet. Eftersom man inte kan göra nåt åt sin egna situation så länge man saknar insikt om den så har tunga steg fått tjäna som min väckarklocka att det är dags att ändra på jobbförutsättningarna. Vanligtvis innebär det att göra sig av med gamla surdegar, sätta upp nya mål eller rent av byta jobb.

Så känn efter hur det känns när du går till jobbet nästa gång!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+