Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Svenska entreprenörsbloggar-Var hittar jag dem?

Det finns förvånade få svenska entreprenörer som bloggar. Nu har man varit i entrepenörsblogträsket ett tag och Poppe och jag tycker nog att vi tillför denna sociala revolution som kallas internet en del. Min personliga åsikt är nog att vi har en bra bit kvar till min förebild Aron Wall på SEObook.com men vi har en klar positiv trend här på Disruptive. Vi blir bättre och bättre för varje månad. Det märks på inlänkning och kommentarer. Syftet med detta inlägget är att visa er en del andra entreprenörsbloggar så ni får en bättre bild över “entrepenörsbloggmarknaden” 😉

Första bloggen ut är entreprenörernas entreprenör, eller åtminstone den entreprenören som hörs mest, Johan Stael von Holstein . Det märks tydligt att Johan är en känslomänniska och att han brinner för entrepenörskap. Han hackar ofta på sossarna och uppmanar människor att skapa en bättre värld eftersom han tror att människor vill det och att de kan det. Jag tycker han förmedlar en gränslös positiv människsyn. Det jag saknar mycket i Johans bloggande är att Johan borde berätta mer hur han gör, alltså rent operativt. Vi har inte så många människor i Sverige som skapat bolag med miljardvärderingar. Johan har gjort flera stycken. Berätta Johan!

Andra bloggare, om man nu kan säga så utan att ranka dem är en annan omstridd entreprenör, Jens Nylander. Jens startade Jens of Sweden och sålde MP3 spelare för kung och fosterland. Slutade med en konkurs. Jens blogg är rätt intetsägande. Han har inte uppdaterat bloggen sedan 24 september och den handlar mest om hans korståg mot vägverket. Den ger inget bra intryck av Jens men jag är övertygad om att Jens har många erfarenheter av att åka jojo som entreprenör. Upp som en sol, ned som en pannkaka. Varför berättar du inte om detta Jens?

Tredje att nämnas är Magnus Penkers blogg, eller är det Cordovans företagsblogg. Detta är en blogg som jag ganska nyligen hittade. Magnus gillar entrepenörskap lika mycket som vi och är djupt inne i konsultsvängen i en internationell organisation. Jag har följt Magnus blogg en alldeles för kort tid för att ge ett rättvisande omdömme. Eftersom Magnus är i manegmentkonsultsvängen tycker jag han borde skriva mer om case, lärdomar, strukturerad kunskap som är snyggt förpackad och därmed mer lättsmält!

Dagens sista blog är Nicolai Wadströms blogg . Detta är nog min favis. Nicolai kan skriva riktigt intressant och insiktsfullt om entreprenörskap. Han bor i London och kan liksom titta utifrån och in på Sverige. Nicolai skriver ack så sällan dock. Jag vill ha mer. Jag vill också ha mer kunskap om entreprenörskap i London och vad entreprenörerna där kan lära oss! Tyvärr missade jag frulle med honom när han var här senast. Jag hoppas på en ny chans nästa gång och skriv nu mer Nicolai!

Nu finns det ju lika många anledningar att blogga som det finns bloggar men svenska entrepenörer verkar ha missat hela detta fenomenet. Nu är det så att företagare är ett upptaget släkte men bloggandet är ett utmärkt redskap för att öka förståelsen för entreprenörskap i vårt samhälle. Hur kan vi som företagare förvänta oss att våra medmänniskor skall förstå vår verklighet om vi inte tar oss tiden att tala om det för dem? Förstår de inte kan vi inte förvänta oss att människor skall ta hänsyn till oss eller förstå hur viktigt det är att vi finns i samhället!

Nu är det er tur kära besökare, fyll på med entrepenörskapsbloggar och bloggar om företagande i kommentarerna nedan så vi får en heltäckande lista. Jag hoppas verkligen jag missat många!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Johan Söderberg says:

  Tipsar om en svensk entreprenör i sydafrika som skriver en läsvärd blogg, kanske inte så mycket handfast om entreprenörskap men ändå värd att följa:
  http://ekbergh.blogspot.com/

 2. Ted Valentin says:

  1. http://www.tedvalentin.com

  Jag passar på att tipsa om min egen blogg. Jag bloggar inte jätteregelbundet, men man kan ju prenumerera via rss, eller använda kommentarerna om man vill ha dialog. Lite bakgrundsinfo om min business hitta man här: http://di.se/Index/Nyheter/2007/07/03/239304.htm

  2. http://blog.soundcloud.com

  Eric Wahlforss, Alexander Ljung och några andra svenskar har flyttat till Berlin och startat sajten SoundCloud.com. De har fått in en del kapital därifrån också.

  3. http://www.whatsnext.se/

  Tomas Wennström intervjuar massor av intressanta entreprenörer i sina podcasts. Tomas och hans bror driver även sajterna Hittarecept.se och Foodbrowsr.com. Den senare verkar vara helt nystartad…

 3. Daniel Bergström says:

  På den nystartade bloggen Internetstrategerna.se delar jag med mig av affärsidéer, trender samt tankar om framtiden. Entreprenör i botten som till vardags driver webbyrån Drömbolaget.

  Hälsningar,
  Daniel

 4. Anton says:

  Frågan är om det är innovatörerna du är ute efter, eller entreprenörerna? Entreprenörsbloggar finns det många av. Innovatörers bloggar är det värre med, de är oftast mycket skyggare och inte alls lika öppna.

 5. Skriver på http://www.ronnestam.com

  Skriver dock inte dagbok om mitt entrepenörsskap utan bloggar vilt om det som jag känner för. Kommunikation, Innovation, Teknik och Design.

  Driver digitala kommunikationsbyrån Foreign, är en av delgrundarna till en kinesisk fotbollsportal som heter Premiergoals.com samt bloggar om Whisky på whiskygrotto.com

 6. Magnus Penker says:

  Tack för din referens till min blogg. Bloggen är ett bakom-kulisserna reportage som i realtid visar under huven på en entreprenörsresa. Avskalat, snabbt och politiskt inkorrekt. Eftersom vi har rejäla resurser internt att snygga till det mesta är värdet så mycket större om vi kör avskalat på bloggen (vilket enligt min uppfattning just är finessen med bloggen).

  Vi tog ett omtag 05/06 och har mer än sjudubblat omsättningen och gått från minusresultat till 13% i vinst. Bloggen vänder sig till alla internt hos oss, våra kunder, branschkollegor och de som är allmänt intresserade av entreprenörskap. Jag har startat en speciell kategori om entreprenörskap “I huvudet på en entreprenör” som förhoppningsvis blir tillräckligt laddad med material och kommentarer för att bli den första bloggboken om entreprenörskap. Helt avskalad och fri fån stereotyper.

  /Magnus

 7. Rudolf says:

  Anton: Jag var lite kritiskt mot flera bloggare som borde ha mycket mer att tillföra om man tittar på deras erfanhetsbas. Jämför man med många amerikanska bloggare är det faktiskt ganska låg nivå på de svenska entrepenörsbloggarna fastän det faktikst inte finns ngn anledning till det. Vi har minst lika duktiga företagare som de.

  Jag gör inte samma skillnad på innovatörer och entreprenörer som du. En bra innovatör är en bra entreprenör, vice versa.

 8. Rudolf says:

  Magnus:

  Mäktiga siffror måste jag säga och jag kan återigen refera till mitt bloginlägg..hur gör du?

  😉

  Den kunskapen borde förmedlas så fler kan följa i dina spår! Nåja, vi får väl vänta på boken!

 9. Annika says:

  Tack för en mycket bra blogg! Jag tycker att ni har glömt en av de bästa bloggarna om företagande och entreprenörskap, http://www.dan.se. Personlig och lättsam.

  F ö så tror jag att de flesta företagare, entreprenörer och intraprenörer bloggar inom sitt område snarare än om entreprenösrkapet i sig. Jag själv inräknad.

  /Annika
  – som tycker det är glest med kvinnor på disruptive 😉

Trackbacks

 1. […] skrev i ett tidigare inlägg om att han saknade bloggar från svenska entreprenörer. Ett annat stort hål i den svenska […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+