Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptive träffar Bengt Stillström och inser att cirkeln sluts efter 10 års arbetsliv! Del 3

De andra delarna av mitt möte med Bengt Stillström kan ni läsa här, del 1 och del 2.

Det var ett tag sedan jag intervjuade Bengt Stillström. Just i intervju ögonblicket var det en intressant monolog(jag fick inte så många sylar i vädret 😉 ). I det ögonblicket när jag satte mig för att skriva blev det väldigt mycket jobbigare. Bengt Stillströms tankar är inte alls så olika mina. Hans slutsatser är i mångt och mycket samma slutsatser jag har gjort efter att ha drivit MyMobile men på något sätt har jag tvivlat på mina slutsatser. Kanske för att de bolagen jag tittat på och varit nära är riskkapital-finansierade och människorna jag pratar med, har inte alls gjort Bengts analys. Som jag brukar säga, ”Umgås man med grisar äter man grisars föda”Under denna tid då jag skrivit på detta inser jag på djupet att det är så som jag beskrivit entreprenörsekonomin ovan som jag skall agera och att det är en lönsam livstrategi. Då tänker jag inte bara ur monetär synpunt utan på en större nivå också. Jag kommer få möjligheten, om jag förvaltar den väl, att tillföra mänskligeheten något och jag kommer kunna göra ett avtryck i min tid här på jorden. Jag känner att det kommer vara arbetsamt men att det kan göra mig glad till och med den dagen då jag inte finns mer. Med denna insikten inser jag vad jag måste göra och för er som känner mig så vet ni att avståndet mellan mina tankar och mina handlingar är kort. Cirkeln är sluten och en ny börjar. Bengt Stillström var med mig när jag började jobba för snart 10 år sedan och jag har under denna tid dragit samma slutsatser som honom oberoende av honom. Nu möter jag honom igen och får på något sätt den bekräftelsen på att jag är på rätt väg. Efter några år av förvirring vet nu vart jag skall. Om ni vill göra mig sällskap på denna resa är det bara att titta in här med jämna mellanrum. Jag kommer skriva väldigt mycket mer om entreprenörsekonomin och mitt avtryck i den. Ni är så välkomna att göra mig sällskap!

 Läs fler intervjuer vi gjort här:

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] Denna däremot blev ganska svalt mottagen ang internetannonsering?Mina personliga inlägg om Bengt Stillström fick också ett svalt mottagande! varför? Vill gärna att det skall vara en dialog och inte en […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+