Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Boktips för dig som vill bli entreprenör men inte vet hur!

Björn SöderbergI skrivandet stund kommer jag inte ihåg varför jag beställde Björn Söderbergs bok, “Entreprenörer utan Gränser”. Jag är väldigt glad jag gjorde det. Kanske är det för att Björn är inne på våra tankar kring kundfinansiering, nytta eller att det är så tydligt att han älskar det han gör. Kanske är det för att boken är inte så olik denna blogen. Han ger frikostigt av sina tankar och erfarenheter. Precis som Peter och jag. Det var i alla fall fantastisk läsning och snabb sådan. Läste hela boken på en timme. För mig var det nog inga nyheter men om man är aspirerande entreprenör är detta väldigt bra läsning. Man får handfasta tips och han talar om hur man skall tänka. Framförallt talar han om kundfinansiering och att ett företag är inte ett företag förrän man har en betalande kund.

Björn har ett stort socialt patos. För honom är företaget ett verktyg att förändra människors liv till det bättre. Framförallt handlar det om att förbättra människors livssituation i Nepal där han spenderar halva året. Jag håller med Björn där. Företaget som uppfinning tillhör de viktigaste uppfinningarna som mänskligheten gjort. Det är antagligen en av de viktigaste komponenterna till skapande av den välfärden vi har idag. Det är företag som bygger vår värld och vår välfärd. Som kraft för förändring finns det nog ingen starkare faktor om man räknar bort våld. Att förändra världen på olika sätt kräver enorma resurser och det finns ingen annan mänsklig innovation som klarar av att generera dessa resurerer utom företaget. Som verktyg att hjälpa 3: världen är det nog rätt verktyg. Bidrag föder bara beroende medan om du tillför nytta kan du skapa oberoende.

Jag skal avsluta med ett citat av Björn Söderberg som är värt att tänka på såhär på kvällskvisten “ “Den som inte har misslyckats har aldrig försökt”

Här är en ganska ny föreläsning av Björn som jag hoppas inspirerar er

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Kul!

  Jag skulle precis tipsa dig om att du skulle intervjua Björn. Jag såg en dokumentär om honom, grymt intressant kille!

 2. Poppe says:

  Själv såg jag honom föreläsa på TV en gång. Hur inspirerande som helst!

 3. Jonas Björkman says:

  Litar på ditt råd och slängde precis iväg en beställning på adlibris… ska bli spännande.

 4. Rudolf says:

  Jonas

  Om du inte gillar den kan du alltid gå i clinch med mig här och berätta för världen att jag hade fel!

  😉

 5. Jonas Björkman says:

  Rudolf,

  Absolut, som snabbslukare av denna typ av böcker så får vi se när den dimper ner i brevlådan. I’ll keep you posted.

  Jonas.

 6. En mycket bra bok som jag även tipsade om i en kommentar till ett inlägg här för ett tag sedan. En bok som jag verkligen rekommenderar!

 7. Rudolf says:

  Anton:

  Det var på ditt tips jag köpte den och läste den. Tack Anton, Mer sånt!

 8. Henrik Ahlen says:

  Jag håller med om Björn. Vill tipsa om att han är med på frukostseminarium i Stockholm den 28/9 2011 som jag ska gå på, se http://www.mobilwebb.com/inbjudan-till-frukostseminarie.aspx

Trackbacks

 1. […] Disruptive skriver om Entreprenör utan gränser […]

 2. Entreprenör utan gränser says:

  […] Malmberg skriver om boken (läste boken tack vare hans tips) Disruptive skriver om boken Fairenterprise.net – Björn Söderbergs […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+