Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

En frisk fläkt på riskkapitaldagen!

cimg3511.JPGBland alla dessa suits och riskkapitalmiljarder var det en liten, liten cool monter med tre tjejer. Ja tjejer i ordets rätt bemärkelse, för de hade ännu inte gått ut gymnasiet. Fråga mig inte hur de hade hamnat där men de var där och sålde värmekuddar. Ni vet sådana där man värmer i mikron och sedan lägger på muskeln som ömmar! Nåja, ni killar kanske inte gör det men era flickvänner gör det 😉 Dessa tjejer var en del av projektet “Ung Företagsamhet” som ni alla säkert känner till.

Jag hade en 50-euro sedel i min ficka som tjejerna lockade av mig. “You must Haggle” säger den judiska köpmannen Brian i “Life of Brian” och jag tvekar inte att utöva det. Dock hade dessa tjejer hade fallenhet för köpenskap, kan jag säga. Speciellt Amanda(tjejen i mitten) hade koll på det här med att köpa och sälja. Slutade med att jag gick därifrån med två vetekuddar och ingen Eurosedel.

För mig var det ganska tydligt att dessa tjejer hade roligt. Vi stod säkert där i 15 minuter och dividerade, tog foton och hagglade. Tjejerna skrattade massor, var milt sagt ekonomiskt fräcka och vi hade roligt tillsammans. Vilken superupplevelse de måste ha av att driva företag. Visst, de lägger säkert mycket timmar men de såg ut att ha ha genuint roligt. Det var väldigt långt ifrån debatten om skatter, trygghet, lagar och regler, helt opolitiserat. Det är precis så det är att driva företag, man får ha roligt och hjälpa andra människor. det är en av grundfundamenten i företagande men det diskuteras sällan i media. Jag hoppas verkligen detta inte är det sista företaget för dessa tjejer för de har fallenhet för att sälja tycker jag.

Man skall ju inte lämna sina läsare med obesvarade frågor och jag förstår att ni alla sitter och väntar på att jag skall sägacimg3515.JPG vad som hände med vetekuddarna. En fick Peter och han gav den till sin fru och sa att jag hade köpt den. Det säger en del om honom, han borde sagt att han köpte den. Det hade varit ok för mig. Detta säger en del om oss kanske, eller inte 😉 Den andra vetekudden blev en present till en tjej 😉

Här till höger ser ni en bild på en vetekudde. Just dessa vetekuddar som tjejerna säljer är gjorda av Raps och inte vete. Kornen är mindre och håller värmen bättre. Det finns ingen websida uppe ännu men så fort den kommer upp uppdaterar jag denna post.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Amanda says:

    Hahah…kul att läsa om hur du såg på oss och vår produkt. Förstår dock inte varför du inte behöll en rapskudde själv, lovar att du skulle gilla den! Men men, om du får ont i nacke eller rygg vet du iallafall vart du ska ringa!! 🙂
    Tack för allt!! /Amanda (tjejen i mitten på biden)

  2. JonasL says:

    Amanda: Om ni inte redan gör det, se till att nå ut till gruppen gravida kvinnor. Dessa brukar ju ha ont l leder och rygg, de flesta av dem. Min fru (gravid i v 36) har till exempel 3st värmekuddar, inte av erat fabrikat dock. Förmodligen kan man nå dessa genom att bearbeta barnmorskemottagningar, typ Mama Mia o dyl.
    Lycka till och fortsätt ha roligt!

  3. Amanda says:

    Tack för tipset! Det ska vi absolut testa.

  4. Ellen says:

    Det är verkligen frågan… När jag blir “stor” ska jag bannemig spendera tid på att gå lärling i en studio så att man kan öppna sin egen tatueringsverksamhet. Fast samtidigt svänger allt väldigt mycket i mitt liv och vad jag vill. Så det här svaret kommer nog att variera 😉

Trackbacks

  1. […] vintern riskkapitalkonferans träffade jag ett par väldigt sluga tjejer,(som drev ett företag under Ung Företagsamhet) tro det eller ej men efter 10 minuters hagglade […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+