Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Reality check

Jag och min fru hämtade vår sjuåriga son i skolan idag. På väg ut sitter en liten pojke i min sons ålder på en bänk. Hans pappa håller på att sätta på honom ytterkläderna. På golvet bredvid står två benproteser i små barnskor. Min son rusar spontant fram till pojken och innan jag kan hejda honom frågar han nyfiket förvånad “Har du inga ben? Vad har du gjort av dina ben?” Pojken blänger bara på min son. Pappan börjar förklara “Han råkade ut för en sjukdom och dom var tvungna att…” Då vänder den lilla pojken blicken mot pappan. Ögonen är fyllda av trotsiga tårar och han säger argt med gråt i rösten “Pappa, sluta prata om mina ben!” Pappan som ser förtvivlad ut säger ursäktande till oss “Han är lite arg idag.” Jag tror jag säger “Vi förstår” varpå jag tar min son i handen och vi går ut. När jag vänder mig om för att säga nåt till min fru ser jag att hon gråter tyst. Min röst stockar sig och jag säger inget.

Livet är orättvist. Gör det bästa av ditt och hjälp andra så mycket du kan.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Jens says:

    Bra inlägg, precis den puff jag behövde för att orka lite till idag! Tack!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+