Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Äntligen dags att releasa Moyume

Moyume - More of you and meJag har hållit på med ett mitt “hobbyprojekt” Moyume på ledig tid ända sen jag och Rudolf startade denna blogg förra sommaren. Tillsammans med en annan god vän så jag har lagt ned betydligt mer timmar på det projektet än vad jag ägnat åt denna blogg vilken ändå kräver ett antal timmar i veckan. Eftersom projektet inte haft några resurser så har jag levt som jag lärt. Dvs arbetat sent på nätterna vid köksbordet efter att barnen nattats, ägnat stor del av min tid på buss och tåg med att tänka och fila samt tvingats lära mig ActionScript 3.0 och Adobe Flex eftersom jag inte haft råd att hyra in en utvecklare för detta. Min vän har suttit på liknande sätt och jobbat med tjänstens server backend. Vi har haft otaliga möten, mailkonversationer och messat varandra på IM och mobil. Nu har vi dock kommit till en betydande milstolpe eftersom vi släpper vår tjänst i sk preBeta i dagarna. Tjänsten heter alltså Moyume vilket står för “More of you and me”.

Enklast kan Moyume beskrivas som en bildmessenger. Den består av en desktopklient som visar dina vänners mobilbilder så fort dom skickat dom från sin mobil. Jag är nämligen trött på att jag som användare av webbtjänster fortfarande måste förflytta mig till innehållet. Jag vill att vissa typer av innehåll ska komma till mig och visas utan att jag ska behöva lyfta ett finger, öppna ett mail eller surfa till en sida. Detta gäller i högsta grad mobilbilder. Idag berövas dessa sin känsla av “just nu” och “just här” även om dom i bästa fall postas till flickr. Dessutom hatar jag att titta på bilder i mobilen, möjligtvis med undantag för iPhone. Om fler tycker som mig återstår att se. Gå in och signa upp för en preBeta så får ni se själva om ett litet, litet tag.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. roman pixell says:

  ska bli sjukt spännande att testa!

 2. Anders says:

  Kul Poppe! Grattis!

 3. Razmus says:

  Jag har redan reggat mig för ett beta-konto. *väntar spänt*

  BTW, fick du mina bilder jag tog från Bröderna Bloms plåt restaurangen, jag har inte fått någon reaktion. 🙂

Trackbacks

 1. Handshake [ß] | MoYouMe preBeta released says:

  […] Disruptive co-founder Peter Sandberg has announced the alpha version of mobile imaging service MoYouMe […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+