Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Ibland går det inte som man tänkt sig!

Häromdagen fick jag ett mail som förvånade mig. En av våra läsare, Tore, mailade mig om att han hade fått sätta sitt företag PolyShop i konkurs. Tore har dock beslutat sig för att blogga om sina erfarenheter av företagande och sin konkurs. Både Peter och jag blev jätteglada över det beskedet. Få människor har självdistansen att kunna skriva om sina misslyckanden. Speciellt med den humor och värme som Tore skriver.

Jag läste Tores post om sin första kontakt med Skattemyndigheten/eller vilket verk det nu var och garvade läppen av mig! Känns som en dokumentär från en absurd verklighet. Ironin är, i detta fallet grädden på moset, att det är sant!

Jag har två egna kommentar till Tores inlägg om branschkoder.

 1. Enligt SCB:s stora undersökning om företagare som släpptes för någon vecka sedan hävdar de intervjuade entreprenörerna just administrationen som det största hindret i verksamheten. Tores historia är en spegling av detta
 2. När jag själv fick dessa papper brukade jag hänvisa till min webplats www.ringmuskel.se.  Den ligger nere idag eftersom jag inte brydde mig om att fortsätta med den. På den sidan kunde man ange när man var född och man fick tillbaka informationen hur mycket man hitintills i sitt liv släppt ifrån sig! I verksamhets- beskrivningen i F-skattebeskedet står det mycket riktigt applikationsutveckling 😉 (mer om denna webplats i en senare blogpost)

Här hittar ni Tores Blogg. Spara den den nu i er RSS-läsare, jag tror vi har en hel del garv framför oss!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Haha, ja jag har hört att Skatteverket kan vara lite komiska ibland, men har även hört att dom är en av dom trevligare myndigheterna.

  Jag hade själv mitt första samtal med Skatteverket idag ang. företagsregistrering, lite komiskt nu när jag läst Tores inlägg för en av de första frågorna jag fick var om jag fyllt i branchkoderna. Hon blev rakt imponerad och berömde mig för att jag tagit mig tid att leta upp rätt koder!

  Mycket trevlig och hjälpsam var hon i alla fal!

  Nu har jag en till blogg att följa! Perfekt för mig som just ska dra igång ett eget företag, kan nog få många tips från Tore!

 2. Rudolf says:

  “beröm för att fylla i branschkoderna….” Nu framstår jag nog som gammal och cynisk men det korrekta berömmet vore att du får beröm för att du startar företag!

  Skatteverket är helt ok att ha att göra med så länge du följer allt till punkt och pricka, avviker du, om så bara 0,5 grader så börjar det bli mindre trevligt!

 3. Judith says:

  Du tycks ha någon form av “bra-på-att-hitta-grymma-människor-mätare” inbyggd C. Jag gillar också Tore.

 4. Rudolf says:

  Inte tänkt på det på det sättet! jag kanske bara känner igen mig själv 😉

Trackbacks

 1. […] This link was found at Disruptive […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+