Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Idag sparkar jag igång Mjukvara.se på allvar!

En del av er har kanske redan sett artikeln i Internetworld ang Mjukvara.se

Det är lite antiklimax för mig att lansera Mjukvara. Våren har nämligen inte riktigt utvecklat sig som jag har velat. Vissa problem som jag trodde skulle vara ganska små visade sig vara motsatsen och det har förskjutit min tidsplan rätt mycket. Även om jag inte riktigt hade nått mina mål för lansering valde jag i jag att sparka igång i alla fall. Jag vet hur viktigt det är att möta användare, potentiella kunder och samarbetspartners. Snacka går ju alltid men handling är mycket viktigare, det är min filosofi. Mycket riktigt har användarna också hittat 2-3 buggar som jag missat varav en allvarlig. Ibland ser man inte skogen för alla träden.

Nu är vi igång och även om mottagandet är blandat så känns det bra. Sajten är ju ett ständigt utvecklingsprojekt. Nu har jag en fem sex veckor kvar av säsongen att göra mer och bättre innehåll/applikationer. Dessutom skall det göras en del inlänkning. Det känns också bra att kunna prata mer om det inför er läsare och relatera erfarenheter i större utsträckning till verkliga händelser i mitt liv.

Disruptive har också en stor dag, igår skrev nämligen Peter det 300:de bloginlägget. Vem kunde tro det när vi satta igång i somras. 300 blogginlägg är faktiskt en rätt tjock bok.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Poppe says:

  Grattis till lanseringen av Mjukvara.se Christian! Vi kan ju inte bara sitta och blogga hela dagarna 😉

 2. Andreas Bard says:

  Härligt Christian!

  Det är alltid lika spännande inför en release och självklart uppkommer en del barnsjukdomar. Jag tror på konceptet, men det är en bit kvar. Men dit tar du dig, det har jag inga tvivel på. Och inte du heller va? 🙂

  Kör hårt!

 3. Rudolf says:

  tack Bard! Jag skall göra dig stolt!!

  Tvivel har vi alla, fast inte idag. Idag hade jag min dag men imorgon börjar “grindat” igen. Det är då man måste komma ihåg den här dagen när tankarna maler !

 4. Rudolf says:

  Peter: Det skall bloggs rätt fett på Mjukvara.se också 😉

 5. Billy says:

  Grattis i efterskott.

  Härligt att du släpper sidan trots att du inte känner att du nått dina mål för lansering. Tror detta kommer att vara positivt för sajtens utveckling.

  Lycka till!

 6. Rudolf says:

  Tack Billy!

  Nu är det bara att sätta sig och ge den kärlek! Även Disruptive skall få lite kärlek här de kommande veckorna!

 7. Ali says:

  Hej Christian, bra koncept och vi hoppas på god utveckling! Alltid kul med lanseringar!

 8. Adam says:

  Hejsan,

  Jag lyssnade på dig på SEO-forum träffen, var verkligen intressant och inspirerande föreläsning du hade!

  Hörde lite om mjukvara.se då också men var då lite fundersam till om man behövde ett mellansteg mellan Google och inköpet av exempelvis ett antivirusprogram. Men nu när jag ser youtube videos och så vidare så ser jag självklart varför siten ska finnas.

  Bugg som jag såg och som du säkert är medveten om är att ett par länkar inte funkar, som köp relaks/mer om relaks och ett par andra produkter.

  Något jag tycker att du borde ha är mer interaktion med användaren. Jag vill kunna rösta på mjukvaror och kanske tom. skriva något om en mjukvara. Och något du absolut måste ha är ett slags forum snyggt integrerat med siten. Där jag kan ställa frågor om mjukvaran!

  MVH

 9. Z says:

  Hejsan!

  Skön idé med mjukvara.se – definitvt en välbehövlig site i dessa tider. Behöver ni fler skribenter? Maila mig på ‘mikael punkt c krumilur gmail punkt com’ vid eventuellt intresse! MVH

 10. Rudolf says:

  Adam: Du har rätt. Det finns en hel del buggfixande kvar. Nu är det nittygrittyjobb under ett par veckor. Titta in första veckan i juni och se skillnaden.

 11. Rudolf says:

  Adam: Glömde säga, internet är mellanhändernas paradis 😉

Trackbacks

 1. Agiley AB says:

  Christian Rudolf lanserar Mjukvara.se…

  Christian Rudolf på Disruptive har idag lanserat sitt projekt Mjukvara.se som är tänkt att bli ett lokalt alternativ till Download.com. Sajten i sig är ett intressant koncept, men det som intresserar mig mest är Christians väg från idé till la…

 2. […] Rudolf/disruptive.nu har lanserat mjukvara.se som han igår fick en del uppmärksamhet för. Jag önskar honom lycka […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+