Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Det finns inget så övertygande som övertygelse!

Mattias, stockholms internetentreprenörs junior(han är bara 20 och ett äpple hög fast inte hobaktig på något sätt) lanserade deras tjänst Bloggkoll skarpt idag. No more beta för dem! Bloggkoll är ingen unik uppfinning utan en rss-läsare. Man kan tycka att det är trivialt men bloggkoll har samlat 12000 användare. Antagligen för att för att de inte kallar sig tjänst för rss läsare, utan det är bara ett sätt att ha koll på bloggare.

Jag träffade Mattias för kanske 7-8 månader sedan och det finns en sak som imponerar väldigt mycket på mig vad det gäller Mattias. Han har bestämt sig för att bli företagare och leva ett liv som entreprenör. Nu är det såklart omöjligt att veta om det blir så. Få människor har vid 20 års ålder en vision/statment som de är orädda att dela med sig av. Mattias har det. Han tvekar inte inte på orden när han säger att han skall bli en framgångsrik företagare. Har resten av Bloggkollcrew samma karga och bestämda inställning som Mattias skall man nog bry sig. Fem stycken Mattias som alla har sin livsgärning framför sig kan verkligen förändra världen.

Just det faktum att man ställer sig upp och säger detta till omvärlden är en intressant företeelse. “Jag skall bli entreprenör, jag skall göra xxxx” Sådan uttryck påverkar människor på djupet. Vissa blir såklart anti men när man offentligt med ord, inför andra människor, deklarerar en vision, då händer det något hos precis de människor man vill ha i sin närhet. Det finns något magnetiskt över individen och det är precis om man omedvetet blir engagerad i deras vision om världen. Det finns inget så övertygande som övertygelse!

Jag träffade för ett par veckor sedan Mattias raka motsats. Inte att snubben var anti utan han var ålderstigen, lång och åldern hade haft effekt på hans kropp. Han har också goda anledningar till att bli bitter, cynisk och arg men är inte det. Tvärtom han pratar om de stora värdena i livet, ärlighet, respekt omtanke och att bli sedd. Det viktigaste i det mötet var att trots hans  ålder deklarerade han sin vision, lågmält och som om det han skulle göra var den självklaraste saken i världen. Vad han vill uppnå är inte trivialt. Få människor jag känner skulle bestämma sig för att göra ett sådant projekt vid den åldern. Jag blev djupt påverkad av det mötet för jag insåg att det kunde vara jag och att jag ville att det skulle vara jag när jag är gammal.

Jag hoppas att du som läser detta minst en gång i livet får möjligheten att vara övertygad för nu vet du vilken effekt det får på andra människor!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. Läs bloggar enkelt med smarta Bloggkoll…

    Bloggkoll har gått ut ur betastadiet och är nu lanserad. Denna utmärkta webbtjänst är i grunden en gratis RSS-läsare, men man kallar sig inte för det utan gör det mindre tekniskt skrämmande genom att säga att man helt enkelt är en tjänst f….

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+