Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörer som bloggar!

Jag vet inte om jag inbillar mig men det känns som det blivit fler sedan jag började. En väldigt positiv riktning på bloggosfären tycker jag. Inatt hittade jag denna länken via Tores blog och här hittar ni länken jag fann fascinerande. Det är Anders på Tablefinder som skriver om hur han uppfattar sitt entreprenörskap. Jag gillar denna för han skriver så personligt och jag önskar att alla som gick i gymnastiet fick läsa hans lilla beskrivning av sitt entreprenörskap. Trots att Anders liv måste varit hårt det senaste året känns Anders väldigt positiv. Som om han har fått vara med om något speciellt. En resa i verkligheten och in i sig själv.

Här är några citat från Anders som går rakt in hos mig

“The satisfaction of doing something that nobody else could do, and being respected for doing so is unbeatable.”

“Having gone through a really tough period where I had to focus on bringing in money just to pay the bills, it was like a took a step back, slowed down, and everything became clear to me. Almost a euphoric moment when you get a weight lifted of your shoulders because “It can’t get any worse” and that there is no pressure for you to produce results because people have stopped believing.

I never stopped believing and I feel I’ve been rewarded already. Everything I learned at Seedcamp and through all of my pitches I’ve made, good and bad, I can now apply, and start to pick up speed once again to get even more experience. Hopefully next time I will settle down to understand what I’ve learned it will be for better reasons.”

“I think one of my largest mistakes was when winning Seedcamp, I thought that everyone around me knew better about my business than me, because of their experience in other fields. And I thought it was all done now since the people around me would “make it happen”. Nobody but you make it happen!”

Anders: Jag blev djupt berörd av dina ord! Jag tror du och jag har träffats men mitt minne är inte vad det en gång var. Jag hittade ingen kontaktdata på din blogg men om du kontaktar mig så har jag en grej till dig!

Jag har skrivit en liknande bloggpost kring hur jag upplever entreprenörskapet här som jag med stolthet rekommenderar er att läsa och titta på!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Johan Söderberg says:

  Anders på Tablefinder verkar ha gjort en fantastisk resa och jag tänker på mitt tidigare blogginlägg här på Disruptive om hur inkubatorer skapar serierentreprenörer. Delvis kan inkubatorn som var med och finanserade Tablefinder från början tackas för att den varit med och utvecklat en fantastisk entreprenör.

  Om inte Tablefinder skulle lyckas är jag säker på att Anders alltid kommer vara en grym entreprenör, den glöd jag sett i hans ögon är inte ofta man möter. Med alla de lärdomar från de senaste två åren han har nu kommer han bli riktigt giftig framöver.

 2. John Sjölander says:

  Kan bara hålla med Johan. Jag har nöjet att sitta vägg i vägg med Anders och jag är grymt imponerad över hans obevekliga drive. Det är som att människan aldrig väntar. Det sitter en turbo i den killen.

  Vad Anders än tar för sig kommer han med det engagemanget bli grymt framgångsrik. Jag tror stenhårt på honom.

 3. Tackar för de fina orden. 🙂

  Visst träffades vi, på SIME Innovation day tror jag det var. Kontakta mig gärna. 🙂 Kontakten till mig är mitt förnamn at tablefinder punkt com.

  mvh,

  //Anders

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+