Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Om du var 17 vilken affärside skulle du genomföra?

Ung företagsamhet skickade mig idag en video han gjort för Ung Företagsamhet. Den handlar om vilka affärsideer kända människor skulle genomföra om de behövde tjäna ihop 10 kakor.

Vad skulle jag själv genomföra för affärside? Häromdagen stod jag hemma hos en kompis i Atlas och tvättade bilen. Störd som man är tänkte jag att om jag var tonåring på denna gatan och tvättade pappas bil, då skulle jag sms:a bilregistret alla regnummer sedan erbjuda mig tvätta varje bil på gatan för 200 spänn. Varje bil skulle ta en timme och jag skulle lätt få tvätta 15 bilar. 3000 lätta balubas om man är 17 år gammal.

Peter, vad skulle du göra? Vad skulle ni kära läsare göra?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Razmus says:

  Jag har faktist själv drivit UF-företag.

  Men redan innan jag startade det så startade jag faktiskt min enskilda firma.

  Året var 1998 och jag var 16, orten jag var uppvuxen på fanns inte på internet och var endast del av en annan kommun.

  Jag gjorde en företagsportal och lät företag finnas med där med kontaktinformation och information om företaget och sorterade dem efter kategorier. Dessutom kontaktade jag en lokal journalist och fick använda hans nyheter på siten. Jag blev aldrig miljonär på kuppen, men 10 000 tjänade jag gott och väl – men det som haft mäst värde är nog det jag lärt mig 🙂

  Hade jag vart 17 idag, hade jag nog fortfarande satsat på något digitalt. Men det gör mig ingen skillnad om jag är 17 eller 25.

  Jag hoppas ingen svarar att de skulle göra något annat än det de just nu gör, bara om åldern var skillnaden. http://seoblackhat.com/2007/01/29/do-it-fucking-now/

  😉

 2. Razmus says:

  och du får förstås, redigera, så att jag inte stavar “mest” med ä. Hur det nu gick till, haha 🙂

 3. Trevlig video att se då den väckte viljan att göra ännu mer. Det skulle vara intressant att få se fler videor på erkänt lyckade svenska företagare för att höra vad de har för tips åt någon som själv satsar på att starta egna projekt.

 4. Rudolf says:

  Razmus: Du kan ju inte skriva en sådan kopmmentar och inte länka till portalen du byggde upp???

  Show me the money 😉

 5. Rudolf says:

  Stefan: Det var en kul video men peter och jag saknades 😉

 6. Razmus says:

  Rudolf, jag är ledsen. Portalen är numera på internetkyrkogården. 🙂 Men jag lever fortfarande 😉

 7. Rudolf says:

  Kommer du ihåg namet så kan vi kolla på Archive.org?

 8. Razmus says:

  Verkar som den inte finns där heller. Den låg på en .just.nu-adress som bara vidarebefodrade till mitt privata billiga Swipnet-konto 🙂

  Jag kanske har den på en hårddisk hemhemma någonstans, fast det är verkligen inte så mycket att beskåda med dagens webbögon 😉

 9. Jacob says:

  Jag skulle köpa en vikingutrustning på Buttericks samt en svensk flagga.
  Därefter så skulle jag gå ut i gamla stan och erbjuda japaner och andra turister möjligheten att fotografera mig för 20 kronor per sällskap.

  Tror jag skulle tjäna multum 😀

 10. Rudolf says:

  Grym ide Jacob!

Trackbacks

 1. […] Disruptive skriver idag om denna video från Ung Företagsamhet med intervjuer av kända personer som får ge sina tips på hur man som sjuttonåring kan tjäna ihop 10000kr. Videon är väl inte jättebra, men frågeställningen är ganska så intressant. Eftersom jag är 17 känns det dessutom som en fråga riktad direkt till mig. Hur skulle jag göra då? […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+