Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bloggkoll har ingen koll!

Bloggkoll-misslyckade snubbarInnan jag drog till Norge för vandring gjorde jag något ganska exotiskt för Christian. Jag träffade människor lite halvspontant. Inte så vanligt för mig eftersom min tid i vanliga fall är helt uppbunden i det jag gör.

En av dessa möten var med BloggkollMathias och Danne(visst var det rätt?)Matte och Danne är två rätt misslyckade snubbar. De har inte gjort mycket rätt i livet. Lyckligvis är de unga och ännu inte hunnit skjuta sig själv i foten så många gånger. Sittande vid Sveavägen erkänner dessa två grabbar sina synder och misstag för mig. Innan Bloggkoll försökte sig på att starta ett comunity för krogsvängen. Floppade! Det har också satsat en massa tid och energi på att ngn typ av modesatsning(Det är därför de känner alla tjejbloggar i sverige). Även den floppade.

Men det kvittar faktiskt. Tvärtom så borgar det för deras lyckande. Bloggkoll har också kommit mycket långt. De har Wyatt som strategisk partner. Att lyckas är en funktion av misslyckas. Att vara 20 och så fundamentalt skjutit sig i foten som dessa grabbar gjort borgar för något riktigt stort. Jag hoppas dock de inte är lika misslyckade på tjejfronten 😉

Att misslyckas är bara ett steg mot framgång!

Andra möten jag bloggat om

Niclas Heurlin

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Mattias Swenson says:

  hahaha, tack för…länken! 🙂

 2. Poyan says:

  GIllar hur du formulerade det; att lyckas är en funktion av att misslyckas. Rakt på spiken. Desto mer och fatalt man misslyckas, desto snabbare lyckas man.

  Så länge man har huvudet på skaft dvs.

 3. Lite hårt formulerad rubrik och första halva. Har intervjuad dem för Innovationsbloggen.se (del ett här – http://korta.nu/1406) och jag tycker att de har en bra inställning och har lärt sig av sina misslyckanden. De vet vad som gått fel tidigare och har blivit bättre entreprenörer vid bara 20 år.

  De tidigare projekten var ju saker de testade runt med under gymnasiet mer eller mindre och inte så konstigt att inte just de sakerna slog brett. Håller inte alls med om att de har skjutit sig i foten, vad har resten av Sveriges 18-19 åringar att visa upp för världen i form av lyckade affärsprojekt?

  Det är kul med kaxiga entreprenörer som siktar mot stjärnorna, Sverige behöver mer sånt!

  Men håller med avrundningen och att det finns en koppling mellan att lyckas och att misslyckas.

 4. Rudolf says:

  Thomas: Du har rätt. RRubriken är lite satt för att få uppmärksamhet. Man måste sticka ut lite i detta flöde som kallas internet. Kanske är det kvällstidningsjournalisten i mig som skrev den 😉

  Oftast är det ju intressantast när man drar saker och ting till sin spets. Du har helt rätt att dessa fem grabbar har redan gjort mer än en hel gymnasieksola. Men om vi istället bytar tu dessa fem grabbar mot en 37 årig man utan utabildning som konkat två bolag(koncept som han trott på hade då samhället intagit en lika förlåtande attityd då? han hade nog betraktat som rätt misslyckad kan jag säga och inte lyckad

 5. Absolut Rudolf, jag hajjar. Men jag ville ändå slå ett slag för Bloggkoll-andan, att satsa järnet och sikta mot stjärnorna.

  Jag tror att samhället och vi människor måste släppa rädslan att misslyckas. Vi träder in i en era där misslyckanden lätt uppstår och lätt exponeras för hela världen att se. Människor och företag kommer att famla i mörkret ett tag innan de förstår sig på den nya världen med alla fallgropar och möjligheter som Internet för med sig. Detta är en utnött klyscha men kanske en vi ska damma av igen – “Friskt vågat, hälften vunnit”.. 🙂

 6. Rudolf says:

  Thomas:

  Jag håller med dig. Det finns något stigma i detta landet kring att misslyckas. På alla plan. Dessutom bryr man sig också för mycket om vad andra tycker.

  Jag gillar att titta på själva handlingen och försöka förstå människan bakom!

  Vi försöker här på Disruptive hita historier kring misslyckande men det är mycket svårt. Jag tycker bloggkolls historia är mycket bra och den tål att berättas!

  Källor som föredrar att vara hemliga(Bara FRA och jag vet vilka de är) säger dessutom att grabbarna är hångelmonster 😉

Trackbacks

 1. […] bloggläsande har börjat använda svenska tjänsten bloggkoll, Disruptive har givetvis träffat killarna bakom tjänsten. Filed under: Veckans bloggroll | […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+