Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Min kompis Morfar hjälpte till med månlandningen!

Min kompis Fredriks morfar var en av tre partners som startade Forsheda Gummi 1946. Knappt 50 år senare köptes företag upp. Då hade man 1500 anställda och kunder över hela jorden. En stor gärning i sig men det är inte denna gärningen som denna blogposten handlar om.

Buss armstrong på månen!Den 20 juli 1969 reste mänskligheten till månen för första gången. Det var ett litet steg för Neil Armstrong men för mänskligheten var det en av de största ögonblicken någonsin. 23 år efter WW2 tog slut visar sig mänskligheten från sin alla mest fantastiska sida. Månlandningen var ett gigantiskt projekt. Det slukade enorma ekonomiska resurser för USA och engagerade hela vår jord. Det var inte bara en del av konkurrensen mellan USA och Sovjetunionen. Det var också ett framtidsprojekt som följdes av alla på vår jord med en radio eller en TV.

Forsheda Gummi var med om att göra detta möjligt. Man leverade vissa speciella gummipackningar till månlandaren. Läs den meningen igen. Den är inte trivial. Min kompis morfar var med och möjliggjorde den tidens viktigaste projekt för hela mänskligheten. Han fick vara med om detta för han var entreprenör. Hans och hans kollegors entreprenörskap hjälpte till att sätta människor på månen och de fick handgripligen personligen vara med om detta gigantiska och viktig projekt. Han hade inte fått vara med om detta om han inte startade Forsheda Gummi.

När jag hörde denna historia berättas av Fredrik en sen eftermiddag i skärgården i båten över några groggar tyckte jag den var fantastisk och jag önskade innerligt att mitt företag skulle leda till en liknande upplevelse. Några groggar senare inser jag att jag redan är där men att händelsen har inte samma dramaturgi som månlandningen, för den pågår lite varje dag. Nästan omärkligt. Vår generations “månlandning” skapas medan jag skriver detta. Vår “månlandning” heter Internet och den händelsen kommer vara större i ett historiskt perspektiv än månlandningen.

Och här kommer det fina i kråksången. Månlandningen involverade relativt få människor. På internet kan alla delta i denna stora händelse. Alla kan påverka denna historiska händelse och alla kan vara med och bygga. Man behöver inte ens vara företagare. Välkomna till vår generations stora projekt!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] Internet – vår tids månlandning fast alla får vara med. http://disruptive.nu/2008/07/27/manlandningen […]

  2. […] Nedan finner ni videon med installationstalet, de bevingade orden är ca fyra minuter in men talet är värt sex minuter av ert liv. Det är ett historiskt tal då det också markerar starten till mänsklighetens näst största industriella projekt, månlandningen. […]

  3. Småländska entreprenörer hjälpte till med månladningen

    – användaren christian.rudolf postade en länk hit från Hackernytt.se.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+