Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptive loves Hax

Ni som känner mig kan intyga att avståndet mellan tanke och handling är väldigt kort hos mig och denna bloggposten är ett resultat av detta mycket korta avstånd. Idag blev en god vän till mig JK anmäld, Hax. Jag förstår varför det händer. Han har stuckit ut sitt huvud väldigt långt. Rent juridiskt har nog inga fel begåtts men han blir JK anmäld för att han väldigt kritiskt granskat en svensk myndighet, FRA. En myndighet som själva har begått ett antal juridiska och moraliska övertramp.

We love haxPeter och jag på Disruptive vill därfär gärna stödja Hax i hans kritiska granskande av svenska myndigheter. Vi har därför tagit fram knapp som Hax supporters kan ha på sina bloggar. Ni ser i denna bloggpost den här och på vår blogg till höger.

Jag vill också passa på och tacka Simon för hans inspiration till denna handling.

För er som behöver instruktioner om hur man lägger in knappen i sin wordpress blog. Här hittar ni en guide för att lägga in knappar i wordpress.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Mike says:

  Som jag ser det har bara HAX uppfyllt sin medborgarplikt och kritiserat och granskat.

  Du säger sticker ut huvudet för långt.

  Är det inte just det som kännetecknar en demokrati,, just att medborgaren kan sticka ut sitt huvud och kritisera?

 2. Rudolf says:

  Micke: Såklart är det så!

  Det verkar dock finnas lite institutioner som tycker att han stuckit ut huvudet för långt 😉

 3. Arvid says:

  Jag tycker att FRA ska JK anmäla Socialdemokraterna. Det är ju de som står ansvariga för att FRA tvingats agerat olagligt!!!

 4. Rudolf says:

  Arvid: Det där får du nog utveckla?

 5. Nu har jag också gjort min egen knapp!

  http://unclecj.blogspot.com/2008/08/blog-button-frbundet-unga-forskare.html

  Inte om Hax dock, men du gav mig idén, tack!

Trackbacks

 1. Beta Alfa » Blog Archive » Nya medier välkomnade HAX says:

  […] Disruptive har tagit fram en Hax-knapp. […]

 2. […] skrivit FRA:s idioti det senaste dygnet: HAX #1, HAX #2, Rick Falkvinge, Johan Ingerö, Opassande, Disruptive, Beta Alfa, Soundness, Kulturbloggen, Jonas Morian, Disruptive #2, Steve Lando, Fridholm, Enligt […]

 3. […] den eminenta bloggen Disruptive kan man hitta en knapp som supportar HAX, för övrigt. Stor kärlek har lagts ned på […]

 4. […] Nu har i alla fall bloggen Disruptive tagit fram en I love HAX-knapp avsedd för sajter och bloggar. Se här. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+