Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Företagsbloggar mot FRA

Sitter här och gör en del research kring mitt tema kring företagsbloggar. Till min häpnad hittar jag faktikst ett företag som tar politisk ställning i frågan. Ganska ovanligt. Mest de bolagen med anknytning till Piratpartiet och dyl.

Men Loopia skrev igår ett ironiskt inlägg, en top 10 lista över bra anledningar till FRA-lagen

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Tror det är mest utländska företag som reagerat starkt mot FRA-lagen. MÅNGA ryska företag är mycket negativt inställda till FRA-lagen, med rätta. Varför skall de acceptera att en utländsk myndighet läser deras email bara för att kablarna går via Sverige?

Trackbacks

  1. […] som sa att jag skall läsa DN Debatt i morgon måndag för nu händer det saker i (m) också. Disruptive har hittat ett företag som har uttalat sig mot FRA-lagen, Erik Laakso skojar till det men är nog […]

  2. […] Loopias blogg får godkänt. Den är personlig, man sticker ut(bla så valde man att publicera en FRA ironisk blogpost). Man hänger sig åt teknikporr som verkade väldigt poppis med tanke på mängden kommentarer. Jag […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+