Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Affärside för FRA!

Debatten om FRA pågår för fullt trots att beslutet är fattat. Jag har svårt att förstå den klyftan som verkar finnas mellan medborgarna och politikerna. Varför tar man denna kampen mot de som satt dem till makten.? Nåja, hela den här debatten gör ju att fler blir medvetna om hur viktigt det är att skydda sin kommunikation mot avlyssning. Detta är ett problem för FRA. Deras övervakning blir mindre effektiv. Nåja, tur för FRA att det finns entreprenörer. Entreprenörer är nämligen väldigt duktiga på att lösa problem kostnadseffektivt. Här får FRA en affärside om hur de skall kunna öka effektiviteten i sin övervakning. Mer bang for the buck så att säga.

Svenska medborgare kommer börja använda anonymiseringstjänster, tex proxytjänster som Surfa Hemligt, i mycket större utsträckning och många av dessa tjänster ägs av driftiga människor. Dock har dessa tjänster alltid lite befunnits sig i någon typ av gråskala vilket gjort att de har haft svårt att nå den breda marknaden. Därför borde FRA bygga dessa tjänster, dessutom bygga dem seriöst och bra. Man bör också ha en mediabudget på ca 10 MSEK för varje för att bli top of mind genomnationell TV reklam. Sedan kopplar man bara sin övervakningskabel till dessa tjänster. Voila, man slipper uppta värdefull datakapacitet för att komma åt information. En ny dator kostar säkert 100 MSEK att köpa in. I det perspektivet framstår denna ide som ganska billig

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Karl Roos says:

  Bra idé, när jag först läste rubriken i min RSS läsare “Gratis affärside till FRA” så trodde jag det var något i stil med “sälja information om våra medborgare till Ryssland” typ. Men det här var grymt mycket smartare!

 2. Appropå anomyniseringstjänster har jag hört ett muntligt rykte att BahnHof skall lägga om hela sitt nät (lägga kablar utomlands) så att det skall bli omöjligt för FRA att avlyssna det?

  Någon som vet mer om detta? Skyddar det dem med BahnHof från FRA eller hur funkar det?

 3. Rudolf says:

  Bostad:

  Ja, det jobbet har redan påbörjats skulle jag tro. Dock är jag osäker på hur mkt mer skyddad man blir om man sitter i sverige. passerar trafiken gränsen, ja då, är du lyssnad på!

  Du kan inte skydda dig till 100%. Däremot kan du använda olika typer av krypteringstjänster och anonymiseringtjänster som gör det mkt svårare för FRA att få koll på dig!

 4. Sven-Göran says:

  FRA kommer aldrig att göra detta, de är inget tjänsteföretag. Men det är en bra idé

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+