Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Årets viktigaste blogginlägg…

..skriver Hax att detta är. Emma på Oppassande har skrivit detta. Jag håller med Hax. Emma summerar de lagar som genomförts gällande avlyssning, de som är på väg att genomföras och de som det skall fattas beslut kring. Denna bloggposten är viktig för den beskriver vad som är möjligt att göra idag och vad som kommer vara möjligt att genomföra imorgon vad det gäller avlyssning och övervakning av svenska medborgare.

Även de som förespråkar avlyssing borde höja på ögonbrynen när de läser denna blogposten. Vissa av lagarna är drakoniska. Man kanske kan leva med att integriten försvinner men det borde vara svårt för de flesta svenskar att svälja att demokratin också begränsas. Jag citerar:

“(Prop. 2005/06:178) Hemlig rumsavlyssning: Polisen får ta sig in i ett hem i smyg och installera buggningsapparatur med sändare. Man kommer inte i efterhand behöva informera den buggade om att avlyssning har skett. Även tidningsredaktioner ska kunna buggas. Som vanligt säger regeringen att detta är för att bekämpa terrorism och grov brottslighet. Lagrådet konstaterar dock att den nya lagens tillämpningsområde ”ingalunda är begränsat till att avse dessa typer av allvarlig brottslighet.”

Smaka på den!Tredje statsmakten, som granskar makten i sverige, kan avlyssnas, helt legetimt. Detta borde få varje person som tycker att demokrati och maktdelning är viktig att gå i taket. Vissa säger att borgarna demonterar välfärden, de har fel, det är fan demokratin de håller på att demontera!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Det är helt otroligt vilken bra sammanställning Emma gjort på sin blogg över integritetkränkande lagar och lagförslag.

    En hel del av dessa lagar/lagförslag känns ogenomtänkta och förhastade.

    I detta perspektiv blir man ju ännu mer negativt inställd till FRA-lagen med tanke på hur många ANDRA integritetslagar som förslås/redan finns.

  2. Rudolf says:

    Bostad….:

    Summan av kardemumman är rätt smutsig. det märkliga är att våra politiker inte verkar se det intigritetskränkande i detta vilket är oroväckande. Hur behandlar de då integriteten när ingen tittar?

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+