Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bloggande överraskar nästan alltid positivt!

I förra veckan hade jag kontakt med två nyblivna bloggar. Jack som håller på att starta ett applikations företag i reseindustrin som heter Traveas och Pernilla som är galen i solglasögon.

Denna blogpost är några råd till er.

Min upplevelse av bloggar är att det nästan är mer socialt än verkligheten. Det är också det som är bloggens styrka. Denna sociala bit finns tex inte i gammelmedia. Denna sociala dimension skall ni kasta er in i för det är roligt och om ni gör det kommer ni bli framgångsrika i ert bloggande. Så några sociala råd till er:

Läs andras bloggar inom ert intresseområde.
Tipsa andra bloggar om bra grejor som ni tror intresserar dem.
Kommentera bloggposter.
Öka kommunikationen genom att bygga på andras bloggposter genom att själv blogga om ämnet.
Fotografera de människor ni träffar och blogga om dem och deras företag/bloggar.
Var aktiv på Pusha
Var generös.
Var personlig
Tveka inte att ta ställning
Var en människa med alla fel och brister som ni har.
Toklänka hela tiden

Man kan sammanfatta detta med att bloggande är en dialog så se till att det är en dialog. Som en samtal med många inblandade, både som pratar och som lyssnar.

Fleecelabs skriver om att orka blogga, läs denna. (Tack Gustav för länktips)

Här finner ni också en mycket bra PP från Slideshare i ämnet. Läs och lär!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Jimmy says:

  Jag är själv ny i bloggandet och är tacksam för råden du ger.
  Jag kan inte mer än att hålla med dig. Man deltar i ett form av socialt nätverkande som är i klass med verkligt nätverkande. Idag tror jag att dem båda behövs om man vill lyckas med sitt företagande.

 2. Tack för tipsen!

  Registrerade mig just på pusha, men har två frågor:

  1) Varför pusha hellre än knuff?
  2) På vilket sätt föredrar du själv att konsumera pusha? Heta länkar-feeden mest eller?

  Sen vore det ju trevligt om jag kunde få pusha, digg och allt det där att funka i min blogger-blogg, det var något problem med HTML’en där visst… hmm… ska söka på bloggknappar eller nåt kanske.

 3. Rudolf says:

  1. Både pusha och knuff 😉
  2Ibland går jag dit och kollar läget lite!

Trackbacks

 1. Om att få inspiration till att blogga mer och bättre…

  Christian skriver på Disruptive en bloggpost (Bloggande överaskar nästan alltid positivt) med tips om hur ett par vänner kommer igång med sitt bloggande. Det är bra råd, och via hans inlägg hittade jag också vidare till artikeln 7 knep som hj….

 2. Destination Miljonär » Blog Archive » Bloggtorka? Eller bara vill blogga mer! says:

  […] Bloggande överraskar nästan alltid positivt! […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+