Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Moyume framträder på Minibar i London

Under resten av veckan kommer jag att befinna mig i London. Moyume har nämligen fått en inbjudan att visa upp vad man gör på det återkommande eventet Minibar. Från vad jag förstått brukar mer än 300 entreprenörer och riskkapitalister samla med jämna mellanrum för att över en öl eller två mingla och lyssna på presentationer från nya startups. Temat denna gång är “Swedish Web Startups” och tillsammans med JayCut, Bambuser och Videoplaza skall Moyume få chansen att glänsa litet.

Det är Anders Fredriksson  från Tablefinder (och numera också mentor på nyss avverkade Seedcamp-veckan) som har anordnat detta. Vi kommer också att göra lite studiebesök och eventuellt hinner vi kanske träffa Mike Butcher från Techcrunch UK.

Själv har jag också passat på att boka in ett möte med en VC-firma samt en engelsk operatör som förhoppningsvis fattat lite tycke för Moyume. Det verkar som att det finns en chans att vi får till stånd ett samarbete med dem så jag håller tummarna.

Jag var 16 år när jag först åkte till London och har sen dess varit där många gånger. Men nu är det 7 år sen sist och tiderna förändras. Nu verkar den enskilt viktigaste parametern för ett boende vara gratis WiFi. Jag, Anders Fredriksson, Jonas Hombert från JayCut och Måns Adler och Jonas Vig från Bambuser ska bo på vandrarhemmet Smart Russel Square. Som entreprenör har man inte råd med lyx men jag har på känn att det kommer bli fantastiskt roligt!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Jag håller tummarna Peter!

 2. johan rhodin says:

  Mike är jävligt trevlig och kan verkligen konsten att hålla låda och plockar upp den ena anekdoten efter den andra.

 3. Henrik says:

  Hälsa Mike från mig!

 4. Poppe says:

  @Henrik – Will do! 🙂

 5. Martin says:

  Hoppas på få ses ikväll!

 6. Beata Wickbom says:

  Lycka till! Det låter hur kul som helst. Kram!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+