Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Visdomsord från en gamling!!

Här om natten fick jag en video av Pär. Inte hunnit titta på den förrän nu. Tänkte nog att det var en sådan där expert som uttalar sig om hur man startar en internetbusiness(jag har nog överdoserat dem!!!) och nu när jag tog en kaffe, tittade på den, så häpnade jag. Det var inte alls. Jag hade så fel för denna är magisk. Den påverkar mig på djupet och mina tankar ändras ngt när jag ser den. Ett bevis på att en annan människas tankar och handlingar har betydelse. Att det man gör varje påverkar den världen vi lever. Jag var bara tvungen att sluta jobba och skriva om den. Så jag fick sätta igång Swingfly och sätta igång. Så gör som jag, lyssna på videon och avsluta med lite Swingfly 😉

Vidoen är en nedbantad version av ett föredrag av en snubbe som heter Kevin Roberts. Han är högsta hönset på Satchi&Satchi. Han bloggar varje dag här!

Jag har tagit några av Kevins punchlines för att jag vill kommentera dem själv och berätta vilka associationer jag får i hjärnan när jag läser dem.

“Emotions leads to actions, Rational leads to conclusion”

När jag hörde detta tänkte jag omgående på att det är så man måste kommunicera. En gång av hundra lyckas jag med det och då får man massiv respons. Denna bloggposten är jag gränslöst stolt över och reaktionen var större än jag någonsin kunde föreställa mig. I dags läget har den 47 kommentarer. Då skall ni veta att Disruptive är ingen stor blogg. Det jag också tänker på är att allt ledarskap måste utgå från känslor. Inte från pengar, inte från titlar, inte från någon härskarteknik. De flesta människor kommer skita i pengarna om du kan beröra dem. Om du varje dag kan röra vid deras själ och få dem att le och lysa. Då kommer det du vill skall hända, att hända för så många kommer vilja samma sak som du.

Fail fast, learn fast, fix fast!

Att lyckas är en funktion av att misslyckas. Antagligen en självklarhet för de flesta av Disruptives läsare men knappast i vårt samhälle. Det du vill uppnå är svårt och du måste testa dig fram. Ärkeexemplet är Thomas Edison som uppfann glödlampan. Han testade många legeringar innan han kom på den som funkade.

If u want to learn about lions, go to the djungle, not the zoo!

Man måste vara där med fingrarna i smutsen. Möta kunden, prata med dem, se hur de reagerar. Fråga, interagera, testa, jaga, iaktta, resonera. Bra företag byggs inte genom att sitta bakom ett skrivbord och kolla data i ett excelark eller skapa Powerpoints som beskriver någon strategi. Att starta företag är ett fotjobb. Man skall engagera sig i detaljerna, i dialogen, tekniken, innehållet, tills det glänser. Sedan när det glänser då kan man ägna sig åt underhållsputsa bara men även då blir man smutsig 😉

When given command, take command and do what is right.

Om du är ledaren skall du leda till det yttersta av din förmåga, fan ta dig annars. En ledare som inte leder, ja det är faktiskt en hemskt tanke och det leder också till hemska resultat och lidande hos människor.

Enjoy:

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Jimmy says:

  Ett mycket bra inlägg som förklarar lite vad som krävs för att lyckas bli en framgångsrik entreprenör. Ska titta på filmen inom kort.

 2. Manou says:

  Gillar detta inlägg skarpt, läste det 3 gånger. Har sparat länken och ska läsa om det, och kollar på videon flera ggr. Helt enkelt grymt

 3. Rudolf says:

  Manou och Jimmy: Jag blev berörd!

 4. Detta är precis vad man behöver höra ibland. To be the best you can be, every day, all the time!

 5. Adam says:

  Snacka om inspirerande. Helt fantastiskt!

  Man fick ju sig en känga som civ. ing. studerande – men visst är det sant!

  Gillar väldigt mycket hur han pratar om att man ska strunta i att försöka balansera saker. Det är min tankegång också. Man gör allting man har passion för till max. Strunt samma om det kanske inte är användbart eller lönsamt just nu. Sålänge man gör allt man älskar kommer man till framgång.

  Tack igen för tipset!

 6. Rudolf says:

  Gabbe:

  Ngn dag kommer jag ha tid att damsuga Youtube och Slideshare på bra grejor, tills dess förlitar jag mig på tips från er läsare!

  Det är för övrigt en bra bloggide. EN blogg som bara är specialiserad på att lyfta fram videos, presentationer och diskutera detta, från youtube, slideshare och alla andra där det finns innehåll

 7. Björn says:

  Han säger på slutet att man ska arbeta pro-bono och tänka blått. Gör det mig till en framgångsaspirant med tanke på att pro-bono är en del av mitt företagande och att väggarna på mitt kontor är blå? =)

Trackbacks

 1. Ellwes Fisk says:

  Nya idéer, nya drömmar – varje dag…

  Disruptive plockade ut några huvudfraser och kommenterade dessa ur eget perspektiv och jag tänker ta mig friheten att göra detsamma, dock inte med exakt samma fraser och jag ämnar vinkla det mot läraryrket och den entreprenörsanda som råder på …

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+