Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Ropen skalla – Moyume till alla!

Med viss glädje kan jag meddela att Moyume nu har fått en rejäl uppfräschning. Dessutom har vi lyckats lägga till lite nya funktioner. Även en ny version av desktopklienten är i görningen men redan nu kan man alltså:

 • Ladda upp bilder via mobilen, e-post och PC:n.
 • Skicka inbjudningar med personlig hälsning
 • Se hur många bilder ens vänner har
 • Förbättrad vänhantering
 • Förenklad registreringsprocess

Moyume har liknats vid “Twitter för bilder” och det tycker jag är en ganska bra liknelse. Men Moyume är mer än så. Bilder är sociala objekt. Dom “vill” ses av så många som möjligt. Därför vill vi göra det så enkelt som möjligt att dela med sig av sina bilder och möjliggöra publicering till flera ställen samtidigt. När jag skickar en bild från min mobil till Moyume så dyker den automatiskt upp på 20 av mina vänners skärmar (via vår desktopklient), publiceras på min blogg (via widgeten till höger här på Disruptive) samt skickas vidare till mitt Flickr-konto.

Eftersom jag via Moyume också automatiskt får se mina vänners bilder så fort de laddats upp utan att jag behöver logga in på nån särskild bildtjänst så är det mycket enklare för mig att ta del av vad som sker i mina vänners liv.

Ovan är en skärmdump på nya Moyume-sajten. Pröva gärna Moyume själva och låt mig få höra vad ni tycker!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Karl Roos says:

  iPhone klient?
  När det finns så kommer jag i alla fall att börja använda tjänsten! 😉

 2. John S says:

  Ska försöka börja rota i iPhoneträsket och se om jag kan snickra ihop en klient.
  Dock anser jag iPhone vara en mediakonsumeringsmobil och inte en mediaskaparplattform så jag tror vikten kommer ligga på att se bilder och videos (som naturligtvis kommer väldans snart).

  /John – Nr 2 i MoYuMe-gänget.

 3. Pär says:

  Håller på att snickra på vår företagsblogg, och självklart ska en Moyume-widget ingå för att tala om vilka vi är, lika väl som texten i bloggen. Hur coolt som helst!

 4. Josephine says:

  Jag har inte hunnit testa än men jag tycker att det är en klockren idé med stor potential!

 5. Mattias Swenson says:

  Fan vad läckert!

  Här är min feedback på startsidan:

  Det jag tycker är riktigt grymt med Moyume är:
  Jag tar en bild > skickar den till moyume > 20 vänner får en alert om det och spanar in den. Det är något jag tycker att ni borde visualisera tydligare på Moyume – så vanliga personer förstår storheten i applikationen.

  Dvs, hur jäkla enkelt det är att publicera och dela bilder med sina vänner.

  På startsidan skulle det även vara grymt om man fick med någon form av – WOW EVERYONE IS DOING IT – so I should to (evnt. daily photo uploads).

  Hoppas att feedbacken är användbar!
  /M

 6. Mattias says:

  Hej där Poppe, några frågor:
  Vad har ni för tankar på öppen api?

  Jag skulle tex tycka att det var coolt om man kunde koppla samman Moyume ett eget socialt nätverk (dvs inte bara Facebook och Flickr), och att tredjeparten som då är kopplad till er får en “ping” vid uppdatering. Då skulle man oerhört snabbt kunna skapa många roliga mobilapplikationer med er tjänst!

 7. Poppe says:

  @Mattias Swenson – Tack för feedbacken. Vi kan definitivt bli bättre på att visualisera vad Moyume gör!

 8. Poppe says:

  @Mattias – Vi kommer med öppna upp med ett API, vi är bara så grymt belamrade med andra saker just nu, men det kommer.

 9. Mattias says:

  @Poppe Fint

 10. Mikael Pawlo says:

  Peter – det här kommer att bli stort. Kämpa på!

  Mikael

 11. Eventguiden says:

  Skulle också gärna se en iPhone app, då börjar det bli riktigt intressant!

 12. Patric says:

  Rolig idé. Lycka till!

Trackbacks

 1. […] mer om bildmessengertjänsten Moyume: Som Jaiku- fast med bilder- Mjukvara.se MoYoMe- Lilla gumman Ropen skalla- Moyume till alla!- Disruptive MoYuMe- officiell […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+