Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Videos för entreprenörer!

Tjoho vad glad jag blev när jag mer eller mindre snubblade in på ecorner, Stanfords entreprenörshörna. Där hittade jag nämligen en riktig liten guldgruva för alla oss entreprenörer i form av över 1200 videos och podcasts från mer än 200 gästföreläsare i ämnet entreprenörskap på Stanford.

Sajten är som en nischad youtube för entreprenörer och även om den ser väldigt stel och corporate ut så är den riktigt bra upplagd. Det geniala dom gjort är att klippa upp alla föreläsningar till mindre delar på mellan 1 till 8 minuter. Varje del är kategoriserad och taggad vilket gör allt väldigt överskådligt och lättåtkomligt.

Det jag saknar är möjligheten att kommentera men det är möjligt att det går om man reggar sig. Titta på alla videos är dock inget problem och uppenbarligen använder sig Stanfordlärarna flitigt av sajten genom att ge elever i uppgift att kolla visa videos eller lyssna på vissa podcasts innan en viss lektion skall hållas.

Varje videosnutt har en kort  beskrivning som man läsa igenom för att få en klar uppfattning om vad som avhandlas och alla avsnitt är dessutom transkriberade, dvs man har skrivit ned allt tal som text. Fullständigt briljant! 

Bland talarna återfinns Larry Page, John Doerr, Carly Fiorina och Vinod Khosla samt många fler. Jag kan kanske gräma mig över att inte gått på Stanford men det känns onekligen bekvämt att kunna sitta hemma i soffan och få ta del av dessa fantastiska människors kunskaper på detta sätt.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Danne says:

  Fantastisk bra tips! Jag som hade tänkt att motionera idag, nu blir det granterat en hel dag framför datorn istället 🙂

 2. Mattias says:

  Vilken resurs! Tusen tack för tipset.

 3. Jimmy says:

  Tack så jätte mycket för tipset. Nu är helgen räddad! 😉

 4. Bra sajt! Visar ju att transkriberade videos är framtiden för sånt här innehåll, vilket jag predikat om ett tag nu!

 5. Nice, som vi brukar säga på ren göteborska,
  Kul Christian att få byta några ord under Ön- middagen i kväll, misstänker att jag kommer se till att lite fler bloggare hittar in till dig, SkarpÅre affärs och produktutvecklare studenter på Mittuniversitetet ser ut att kunna finna mycket matnyttigt här.
  Uppskattar att du visar nätvägen till Standford.
  Vore kul om du ville vara med att bidra till den styrkebaserade revolutionen i den svensktalande delen av världen, och låta jantelagen glömmas bort för evigt.
  Lite inpiration för ditt fin fina arbete med denna blogg finner du säkert på http://www.styrkebaserad.org

  Uppskattning från daniel

 6. MyDoomle says:

  Tjena…

  Tack för tipset..

  Kunskap är makt..

  Mvh

 7. Rudolf says:

  verkar som vi kommer se mer av dig på ön Daniel 😉

 8. Judith says:

  Bästa tipset på länge. TACK!

  / Någon som emellanåt saknar spännande föreläsningar från universitetet (syftar då främst till Leif Edvinsson (http://www.talarforum.se/leif.edvinsson) och andra eldsjälar).

Trackbacks

 1. […] du frossa i ännu mer entreprenörsrelaterade tal kan ni kika in på ecorner som jag hittade via Disruptive för ett par dagar […]

 2. […] mer om Ecorner på Disruptive.nu eller gå direkt till […]

 3. […] var tsId=242; document.write(”); Föregående: Videos för entreprenörer!| […]

 4. […] Poppe på Disruptive.nu tipsar om Entrepenörsfilmer. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+