Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Värdet av dina handlingar…

..speglas av Henrik Alexandersson. Henrik är en vanlig snubbe. Han är precis som du och jag. Han arbetar, tvättar sig under armarna och ibland vill han hångla. Det enda avvikande med Henrik är att han bloggar.

Ändå är många av hans handlingar anmärkningsvärda. Speciellt är hans bloggande om individens frihet och okränkbarhet något som sticker ut. Detta har gjort att Henrik under lång tid fört en upplysningskampanj om FRA frågan och en kamp mot FRA. Henrik är en av de som tillsammans med Oscar Schwarz, Rick Falkvinge, Emma på Opassande och många fler som drivit tesen om FRA lagens kränkning av den vanliga människan. De har tillsammans släpat politikerna ut i dagsljuset på arenan så alla kunde se deras rätta färg.

Idag har Henrik släppt sin bok, “bloggen som politiskt vapen” där han berättar om hela FRA karusellen. Denna historia är som ett äventyr. De om säger att politik är tråkigt har rätt verkligen inte satt sig in i ämnet. Jag hade egentligen andra planer för kvällen men det blev att jag läste den i alla fall. Dramaturgi är utan tvekan en av Henriks färdigheter

För mig är detta ett historiskt dokument. Visst man har tidigare kunnat föra en kamp kring olika frågor, men då har man behövt etablera sig inom partierna för att få genomslag för sin agenda. Internetrevolutionern och bloggande möjliggör nu att männsikor kan sammarbeta kring en fråga och driva den stenhårt. Nu lyckades man inte vinna den första FRA ronden. Jag tror dock inte kriget är över. Rom behövde tre krig för att krossa Kartago och det största sjöslaget i världshistorien mätt i antalet deltagande människor. Till slut intog man Kartago, förslavade befolkningen plöjde upp jorden och strödde salt i den, så att Kartago aldrig kunde återuppstå. Jag tror denna boken sätter punkt för det första FRA-kriget.

Jag tillhör de lyckligt lottade som fått ett recensionexemplar det kommer inte hindra mig från att köpa ett för att stödja Henrik

Här kan ni finna Henriks bok.

För övrigt tycker jag att FRA lagen skall avskaffas!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Mats says:

  Återigen, bloggvärlden har verkligen visast sin smutsiga byk ang FRA debatten. helt plötsligt är det ok att mailbomba personer, demokratiska valda regeringsrepresentatner så att de inte kan använda sina arbetsredskap för att en folk som i vanliga fall skriker så fort de får ett meddelande ang Viagra i sin mailbox tycker det är ok att fylla deras mejlboxar med upprop ang en lag som enligt mig är helt nödvändig., vi kan inte sitta och vänta:

  http://carlbildt.wordpress.com/2008/10/15/terrorism-fran-sverige/
  http://sydsvenskan.se/sverige/article141850.ece

  Jag var tvungen att ringa Pagrotsky eftersom han inte kunde svara på mejl

 2. Rudolf says:

  Mats:

  Faktum är att när du är folkvald, då skall man ta emot mail.. Jag tror tom att det är offentliga handlingar. Det är så vi har valt att utforma vårt system.

  Det verkar finnas en del folkligt motstånd mot lagen, mailen är ett utryck för detta.

 3. Mats says:

  Rudolf, jag skriver med glimten i ögat, men jag vill nog påstå att du har fel, hade folk nöjt sig med att skicka ett brev med sina åsikter så “thats fine”, nu är det inte så “Över sex miljoner ivägskickade mejl för att stoppa FRA-lagen registrerades.”

  http://aftonbladet.se/nyheter/ipred/article3784782.ab

 4. Rudolf says:

  Mats:
  ahhh, jag såg ingen smiley. Ironi kan vara svårt att se i denna endimensionella värld

  Då har du en poäng, har du en källa till det påståendet?

  CR

 5. Mats says:

  🙂

  Nej jag har inte hittat en säkerkälla på att det varit mejlbombning i ordets rätta betydelse, men ser du inte det orimliga i 6 miljoner mejl? (enligt aftonbladets länk).

 6. Rudolf says:

  Jag tror du missade lägga till länken

  Joo, det är lite orimligt och onödigt om det är sant

  Det ändrar dock inget i sakfrågan att några få personer gör system av att spamma politiker.

 7. Jag kan inte svara för andra – men när jag uppmanar folk att höra av sig till politikerna, då ber jag dem skriva individuella brev i vilka de sakligt argumenterar för sin sak.

  Gigantiska mängder identiska massmail tror jag bara är kontraproduktiva.

  Hur är det för övrigt med mailandet till riksdagsledamöterna om IPRED? Jag hörde att det såtår ungefär 50/50 för/emot där. Och att anhängarna använder massmail, medan motståndarna oftast skriver egna mail.

 8. Gertkvist says:

  Antalet mail delat med antalet riksdagsledamöter ger lite mer än 17 000 mail per riksdagsledamot. Det innebär att om hälften av de som röstade på Piratpartiet mailade varje riksdagsledamot nås 6 miljoner snabbt.

  Och om de 2 miljoner svenskar som fildelar vill kontakta riksdagsledamöterna …

  Riksdagsledamöterna är för övrigt vana vid att kontaktas och påverkas, men då av betydligt rikare och mäktigare figurer (typ lobbyister med miljonkonton, fackföreningsföreträdare med tiotusentals medlemmar eller journalister med drev) än bloggare vars resurser är en dator och faktaunderbyggda argument.

Trackbacks

 1. […] släppt boken “Bloggen som politiskt vapen” som han flaggat för ett tag nu. Liksom Christian Rudolf på Disruptive har jag sett fram emot detta, och planerar att tjuvstarta med att läsa pdf-filen […]

 2. […] den: Doom4, Same Same But Different, Mina Moderata Karameller, Opassande, Tradition och Förnyelse, Disruptive, Infallsvinkel, Scaber NestorHAX […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+