Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörsjakten!

entreprenorsjaktenGustav är en ung man från Göteborg. Han bestämt sig för att starta något som heter Entreprenörsjakten. Det handlar inte om att finna entreprenörer i vårt samhälle utan att, well, vi låter Gustav berätta vad det handlar om:

Entreprenörsjakten är ingen idétävling – utan en talangjakt. Den skall lyfta fram den mänskliga faktorn och de färdigheter som är viktiga för att starta och driva företag. Runt om i staden kommer fem företag stå som värd för vart sitt tävlingsmoment som kommer tvinga de tävlande att göra sitt yttersta för att demonstrera sina förutsättningar att bli en lyckad entreprenör!

Gustav kontaktade mig för att jag skulle berätta denna historien och vad det är han gör för er. Det är coolt. Det är bra. Det är lovande. Hade jag bott i Göteborg i hade jag försökt vara med(trots att det är för studenter). Bor ni i Göteborg och är studenter tycker jag ni skall vara med! Just detta med fokus på människan, inte iden är något som tilltalar mig. Både Peter och jag tycker ju att värdet på ideer är tveksamt.

Länk till Entreprenörsjakten

Här hittar ni Gustavs blogg som beskriver hur han genomförde en entreprenörsjakt under sin tid i USA

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. robert pohl says:

  Vilket utmärkt tilfälle för företag att hitta talanger / doers 🙂
  Bra iniativ!

 2. Lena says:

  Heja Göteborg! 🙂

 3. Jag hittade din blogg via Drivhusets hemsida. Jag har kontaktat Gustaf Josefsson för att kunna träffas och diskutera hans blogg och Entreprenörsjakten, blogosfären, anledningar till att börja blogga, bloggens natur, m.m.

  Jag håller med dig när det gäller att startpunkten är individen och fokus bör hållas på den skapande människan. 🙂

  Jag började skriva på min EGO blog 2002 när jag var bosatt i “mellanvästern” i USA. Just nu undersöker jag olika former av “social media”, t.ex Twitter och FriendFeed, skriver då och då blogginlägg för Open Forum (AMEX) som riktar sig till företagare, och regelbundet kommenterar på olika bloggar för småföretagare.

  All the Best,

  Martin Lindeskog

 4. Malte says:

  Hej Rudolf, värst vad svårt att hitta någon kontakta oss här 🙂
  Jag skulle vilja att du gästbloggar, alt blir intervjuad. Då du låter så många andra göra det, är det dags att ni får prova på det 🙂

  Vänligen,

  Malte

 5. Lars Carlén says:

  Underbar idé! Hoppas att talangjakten sprider sig till fler städer i Sverige.

 6. Heja entreprenörer! Och Göteborg! Och bloggandet! 🙂

Trackbacks

 1. Är entreprenörskap ett mål i sig? | Entreprenörsjakten says:

  […] Credd till Christian Rudolf som spritt ordet om Entreprenörsjakten på sin grymma blogg "disruptive"". Han har dessutom en skön […]

 2. […] Credd till Christian Rudolf som spritt ordet om Entreprenörsjakten på sin grymma blogg "disruptive"". Han har dessutom en skön […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+