Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Jag blir berörd av vårt Bloggande!

David är en snubbe jag fått kontakt med via Disruptive. Till och från mailar vi varandra. David tycker något om det jag skrivit som leder till någon annan diskussion. Egentligen kan jag inte säga att jag känner David men något finns där ju trots att vi aldrig setts.

För cirka två veckor sedan hörde David av sig och frågade om han kunde få bilder och videofilmer av mig. Så jag släppte in Daniel på mitt Flickrkonto och skickade över någon vidoesnutt. Jag förstod ju att David och hans kollega Peter Belwon höll på att koka ihop något. Något roligt, för jag tror nämligen David är rolig. Men jag är så fokuserad på mina mål just nu att jag nog kan uppfattas som att jag har någon bokstavsstörning. Jag är antaligen inte helt lätt att tas med just nu 😉

Så damp det ned en fil från David en dag och trots att jag var mitt inne i det jag höll på med blev det tvärnit. Som alla processer bara stannade och det fanns en annan spelplan där jag verkligen ville vara. Bara skita i länkarna, trafiken, problemen och mailboxen. Nuet drog mig till sig och jag tror faktiskt att jag skrattade och grät samtidigt när jag såg det. Daniel hade gjort en video om Disruptive. Något jag aldrig i mitt liv kunde föreställa skulle hända mig. Jag vill dela denna video med er och jag vet att David vill det också. Jag hoppas den sätter tonen för er vecka också. Enjoy!

Jag tycker att detta är anmärkningsvärt. Inte bara för att det är en egotripp för Peter och mig. Sättet som David kommunicerar med mig och er. Tanken bakom. Jag tror detta säger en hel del om hur Cinemavisionvision tänker.

Tack David och Peter

Mer om Cinemavision

Hemsida

Kanal Youtube

Blogg

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Ha ha, riktigt snyggt!

 2. Per Axbom says:

  Åh vilken härlig historia! Vad häpen man kan bli ibland… =)

  Och förresten David: har du tips om mjukvara för PC om man vill börja prova på att göra sådana där filmer?

 3. Poppe says:

  Tack så mycket David Osepian på Cinemavision. Precis ssom Rudolf blev jag både glad och rörd över att ni helt oombedda gjorde denna video.

 4. Per says:

  Fantastiskt roligt. Kul initiativ och det är uppenbarligen en driftig snubbe. Dock skulle jag vilja att ni kollar igenom inlägget igen – Heter karln David eller Daniel? I slutet på inlägget går Christian över och kallar honom Daniel istället för David. Rätt ska vara rätt.

 5. Riktigt, riktigt snygg film måste jag säga… Förstår verkligen om du/ni blir rörda, hade jag också blivit!

 6. Martin says:

  Fullständigt lysande!

 7. Haha, fantastiskt!

 8. Ja, vilken härlig känsla!
  Glad måndag, önskas från Göteborg 🙂
  Maria på MIKU

 9. Tack Pär, Maria, Andreas, Martin och Simon för de trevliga kommentarerna kring videon…

  Per – he he , visst heter jag David och inget annat…

  Per Axbom – det finns flera sätt om man vill “leka” med videos…Det program vi använder mest heter After Effects…Man kan “tanka” in sin video där och börja leka, fast det är verligen ett komplicerat program och kräver nog väldigt, väldigt mycket träning innan man börjar behärska den. Men säg bara till om du behöver hjälp…Alternativt kanske vi på Cinemavision borde starta en “webskola” där vi kan ge tips på hur man gör enkla videos….:)

  Att göra video för Disrputive var inte särskilt svårt då vi tycker så pass mycket om bloggen… De tankar vi hade var mer hur vi skulle utforma den, om det skulle bli ett bildspel, eller en ren video eller en kombination… Till slut blev det en kombination av flera ideer, men resultatet blev ju ändå bra 🙂

  Tack återigen för alla kommentarer…

  Mvh

 10. Björn says:

  Aahh, läckert.

  @ David Ovsepian: Kan du tipsa om ett alternativ till After Effects om det nu har så hög behärskandetröskel?

 11. Björn: Det finns flertal program där man kan göra i princip samma saker som vi gjorde i After Effects.

  En av de enklare att använda heter Motion, fast den fungerar bara för Mac…

  Vidare finns det fler redigeringsprogam som tex. SonyVegas, Pinnacle Studio, Final Cut mm. Fast jag är inte helt hunda hur pass svåra de är använda, då vi helt enkelt har fastnat för After Effects 🙂

  Hoppas du fick lite mer kött på benen nu 🙂

 12. Jimmy says:

  Ytterligare en bra film av Cinemavision. Ni kan er sak David. Mycket snyggt gjort! 🙂

 13. Jan Sandahl says:

  Grymt kul med alla “eehh, öööh, mmm…” i inledningen! Jag är övertygad om att allt bara är en fasad och ni har folk som skriver allt material åt er, medan ni själva tränar på eööh, uhrm osv. 🙂

  Cinemavision gör helt rätt. Var inriktad på att skapa en bra känsla . och det kan inte gå fel.Känner släktskapet…

  En sak om deras hemsida bara (eftersom de säkert läser här): Man ska väl inte behöva maila dem för att få veta i vilken stad de finns? Fixa! 😉

 14. Hej Jan,

  tack för kommentaren 🙂 Du har helt rätt, man ska inte behöva maila oss… Dock “använder” vi inte så mycket den sidan du har besökt, utan reklamfilmer.nu …. Där står om vilka vi är, var vi befinner oss, och om hur bra vi är på att göra saker… 😉

  Tack dock återigen för noteringen 😉

 15. Jenny says:

  Ni gör er bra på film grabbar! :D.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+