Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Från ord till handling….

Idag gick jag hyfsat tidigt. Hade bestämt mig för att laga mat. Något jag finner avkopplande. Fick psykbryt på tekniken i förmiddags och var väldigt neggo. Så jag tänkte, mat e bra. Jag tänkte mig lax i ugn som man “kryddat” med sesamfrön och till det en stor laddning spenat blandat med räkor och citronsaft, som man steker upp lätt i smör(ja, riktigt smör, ni vet sådant som kan förvaras i rumstemperatur)

I alla fall står jag där med min favvokniv och skall skära upp laxen(billig var den så det blev ett helt kilo), då slår det mig. Man kanske borde göra ett seminarium om bloggmarknadsföring, för de som är seriösa i ämnet, superbloggare. De som vill nå ut med sitt budskap till en mycket större krets än de närmast sörjande. Ni ser hur bra det är att laga riktig mat 😉

Jag avfärdade tanken med jag har inte tid. Jag måste skära lax. Men tanken bet sig fast. Så nu när jag sitter här i lugn och ro så bestämde jag mig för en kompromiss. Om 10 personer med ambitioner med sin blogg är intresserade av detta och skriver en bra anledning till att man är det i kommentarsfältet. Då skall jag ordna detta.

Kostande är självkostnad, dvs så vi har en bra lokal med projektor. Jag vågar inte lova revolutionerande tankar men jag vågar lova mina tankar och erfarenheter. Jag vågar lova att det inte är en monolog utan att alla skall vara med(därför är 10 lagom) och jag vågar lova att vi skall göra något tillsammans den kvällen. Något bloggpraktikst.

Your call.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Anna says:

  Hej! Du får gärna sno idén! Fast det vore roligt om du talade om var du fick den ifrån ;-). Fast jag måste ju protestera mot ditt förslag om namn. Med den titeln förstår man inte om du menar det med negativ el. positiv klang… Svin har negativ klang om det är vad du vill uppnå… om du ska använda ordet gris borde du ha något som ger en signal om det är positivt el. neg. typ “gullegris”. Ha en bra dag!

 2. Jag är ju Göteborgsbaserad, men om seminariet passar i tid så är jag absolut med. Hör av dig så kan jag ge lite förslag på bra datum för min del.

  – Gustaf

 3. Olle Torgny says:

  Gärna! Förstår jag dig rätt att du har en lokal?

  Olle Torgny

 4. Hej C,

  Bra idé, har haft den själv 🙂

  Jag säger samma som Gustaf.

  Maria

 5. Rudolf says:

  Njea Olle, Jag har en B-plan men blir vi 10 är det ett gränsfall och den lokalen kostar inget. Vi får länka till det företaget som tack så får vi låna den 😉

 6. / Rolf says:

  Mat är bra och idén är superb, men varför inte göra anrättningen med att intresserade deltar via webben ? Provat detta med mycket spännande resultat !

 7. / Rolf says:

  Forts. på ovanst. kommentar ..
  en lite mer “synkron” variant av MyYouMe
  Även Kattk.org – och Bloggtidningen.se-Jonas provade denna idé, teknik och möjligheter häromveckan i en direkt-deltagande via video och chatt som skapade en direkt-närvaro av sällan skådat slag …

 8. / Rolf says:

  Forts. på ovanst. kommentar ..
  en lite mer “synkron” variant av MyYouMe
  Även Kattk.org – och Bloggtidningen.se-Jonas provade denna idé, teknik och möjligheter häromveckan i en direkt-deltagande via video och chatt som skapade en direkt-närvaro av sällan skådat slag … (från Aftonbladet-bloggaward-galan)

 9. Karin says:

  Hej, följde er via bambuser. Det var trevligt, även om det inte var några världsnyheter. Ni verkar ha roligt! Går själv omkring och funderar på vad jag ska göra med mitt liv o min utbildning… men min egna blogg är mest en dagboksvariant där jag tömmer hjärnan på sånt som tar plats.
  Men tack för underhållningen, det var bättre än det som gick på tv. =) Ska hålla ett öga på den här bloggen lite då o då.

 10. Henrik Ahlen says:

  Jag är ju ingen superbloggare, men intresserad och vill alltid lära mera. Och jag har en lokal på Sveavägen 98 som tar 14 personer, med projektor och kaffebryggare. 🙂

 11. / Rolf says:

  Jag är ingen bloggare alls, kaxar bara runt på andras bloggar 🙂

 12. Hans says:

  Kan vi inte göra det mer i herrklubsmiljö (fast givetvis med kvinnor välkomna) så att man kan röka en cigarr? Efter att man ätit en stor bit kött. Projektor och whiteboard känns så 1999.

 13. Jonas says:

  I’m in! Superbra initiativ. Anledning: Chansen att träffa andra bloggare och få ta del av deras och dina erfarenheter gör det här rpojektet oemotståndligt 🙂

 14. Låter intressant. Jag kommer gärna med om datumet passar. Även om jag inte är en superbloggare så har jag ambitioner att bli det och det är alltid roligt att lyssna och diskutera om bloggar och hur man får fler läsare.

 15. Hans says:

  Din prylblogg tycker jag är en av de bättre i sitt segment.

  Trevlig design också!

 16. Hans: Tack, det värmer….verkligen.

 17. Mattias Aspelund says:

  Mailen till disruptive.nu studsade precis. Finns det nån bra alternativ mail 🙂 Tänkte på fikan som vi pratade om.

 18. Razmus says:

  Hallo Christian,

  det låter kanonintressant. Jag är gärna med om det passar i tid.

  Jag antar att STHLM blir platsen?

 19. Daniel says:

  Låter riktigt intressant.

  Är även jag göteborgare med begränsade resurser och tid att ta mig så om du skulle gå att göra via webben vore det riktigt grymt.

  Tack för en bra blogg och bra initiativ

  Daniel

 20. Rudolf says:

  Här har det gått och blivit ett gäng och jag har knappt märkt ngt…Hmm

  Dåså. Jag får fixa ngt.!

  Återkommer!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+