Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Amatörernas lördag!

Amatör är ett ord med en viss grad av negativ aura. Det är ett ord som personer från gammelmedia ofta använder för att kategorisera bloggare. Min tolkning av det är att det är en härskarteknik för att förringa andra människors insats, speciellt när man inte själv kan hävda något annat relevant argument. Då förringar man istället.

I förmiddagens diskussion här på Blogglördag(vi är på The Park) sa Björn något som jag spontant blev engagerad över just kring ordet Amatör. Det kommer från ordet Amore, att älska. Erik skriver om detta också på Skiften:

“Ordet amatör har samma rötter som amore. En amatör älskar det hon gör.”

Det finns ingen som helst negativ klang i detta. Tvärtom, att kalla någon en amatör är en komplimang. Det är nämligen så för att bli riktigt duktig på något, måste man älska det man gör. Annars kommer man aldrig ha orken att lägga den mängden timmar som krävs. Entreprenörer är ofta amatörer. Pengar som drivkraft räcker oftast inte för att dra företag, koncept eller ideer i mål.

Professionell är ju då Amatörens motsats eller som jag väljer att se det, komplement. Professionell har sitt ursprung från yrke(profit), för pengar. I min värld kan man vara både och, samtidigt. I många fall tror jag dessutom att man måste vara amatör för att vara ett bra proffs.

Disruptive säger:

“Do what you love and the money will follow”

Detta borde vara amatörens mantra. Blir man bra på något så kan man tjäna pengar på det. Visst man kanske inte blir miljonär men i alla fall så man kan leva ett bra liv. Därför är det viktigt att inte bara vara proffessionell, utan även amatör.

Tänk på detta när din bank eller kapitalförvaltare säger att de är professionella!

CJ om amatörer

Henrik om Video och amatörer

Björns Amatörvideo 😉

Judith: “Kalla oss gärna amatörer”

Spanar Martin: Amatör eller proffs!

Erik: Pirater och Amatörskap

Simon: Om det räcker med amatörskap

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] bloggar om amatörer och amatörskapet. Henrik Ahlen skriver (såklart) om videoproduktion. En amatör älskar det hon […]

  2. […] Amatörernas lördag! – Christian / Disruptive.nu. […]

  3. […] Peter och Björn Amatörernas […]

  4. […] via din RSS-läsare RSS feed. Rock on!Björn Falkevik och jag gjorde en spontan intervju en blogglördag i våras. Eftersom jag är duktig på att prioritera blir det först nu jag publicerar den. Björn […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+