Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Ted Valentin: Video om Teds entreprenörskap

Ted Valentin tittade förbi häromdagen uppe på mitt kontor. Vi satt och pratade i lugn och ro i en hel timme. Ted och jag har aldrig suttit ned och pratat såhär ostört tidigare. Jag tyckte det var väldigt intressant att höra hur Ted tänker kring kartor, kring Google. Lyssna på vad Ted säger om Google. Jag håller inte med honom om allt han säger kring Google men eftersom Ted är en intressant del av Googles Ekosystem är det viktiga tankar.

Vi pratar om Hotellkartan. Teds senaste kartprojekt. Jag vet att Ted behöver hjälp med att skriva recensioner av hotell och har du några minuter över blir Ted väldigt glad om du skriver en recension.

Ted pratar om Animasher. En sida jag belyst tidigare på Mjukvara.se, dels beskrivit Animasher och intervjuat Kristofer Mencák som är en av delägarna i Animasher.

Att göra dessa intervjuer är väldigt roligt. Troligen det roligaste jag gjort med Disruptive. Man möter människor som man bara är ytligt bekant med men efter mötet känner man dem mycket bättre. Oftast är det väldigt personliga möten där vi pratar om personliga saker, hur vi ser på världen och människorna. Jag blir nästan alltid berörd. Jag vet att kvaliten på videon är inte alltid perfekt men när du lyssnar på dessa videos. Strunt i det. Lyssna på Teds ord. Kolla hans ögon. Det går att se när Ted glömmer kameran och bara börjar prata om sina tankar om världen. Det är då det är viktigt för det är en glimt av hur Ted ser på världen. Som att öppna skallen och titta in.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Sylvia says:

  Kul att höra Ted spegla mina egna tankegångar från tidigare idag! Jag stod och pratade med ett par personer just om det coola i att Google har möjliggjort att såna som jag kan finnas. Hela min verksamhet går ju ut på att använda och skriva om deras produkter. Man känner sig som en liten sån där fisk som simmar under en jättestor. Den skulle kunna upplösa en i atomer med en fjärt men den gör inte det för båda behöver varann. Mysigt.

 2. Rudolf says:

  Sylvia:

  Du kan nog lungt utgå från att Google “fjärtat” en del!

  😉

  Google är inte din kompis som jag nämner i Videon!

Trackbacks

 1. […] ändå sätt som är rättvist. Du har bytt tidningar mot API:n till Google Maps och tillhör nu Google’s ekosystem mer än någon annan. Idén med dina kartsajter är så pass bra att du inte ens skulle behöva gå […]

 2. Intervju om entreprenörskap med Ted Valentin | Broadminds says:

  […] Läs ett reportage om Ted Valentin på innovationsbloggen […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+