Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Vi som älskar internet!

För en vecka sedan satt jag där i vårsolen på min uteplats och kollade foton på släktingar som inte fanns mer och såg världen och nätet för var det är. Tillsammans. Hur det för människorna närmare varandra, inte bara i nutid utan även i dåtid och framtid. Jag delade denna upplevelsen med er. Jag skrev varför jag älskar nätet.

internet1När jag var färdig visste jag att jag hade skrivit något exceptionellt. Antagligen den bästa blogposten jag någonsin skrivit men hade jag vetat vilken respons den skulle få, då hade jag nog darrat på manschetten innan jag tryckte “publish”. Responsen har varit massiv, upp mot 5000 människor har läst den där blogposten, +25 bloggar har länkat och diskuterat den. Det har twittrats, facebookats, mailats, kommenterats, ja för första gången blev jag tom uppringd efter att ha skrivit den. Jag önskar verkligen alla människor denna upplevelsen. När jag började blogga var jag knappt skrivkunnig. Jag misshandlade svenska språket väldigt effektivt. Så för mig var det en stor upplevelse att mina ord kunde beröra så många på djupet. Att mina ord som är ett uttryck av mina känslor, tankar och själ kunde beröra andras människors inre.

Descartes sa “Jag tänker, därför finns jag”(Cogito ergo sum”) vilket är ett uttryck för kritiskt tänkande “Det går inte att tvivla utan att tänka och inte att tänka utan att finnas till” men det är också en väldigt mänsklig fras. Det sunda förnuftet som vi är utrustade med bör användas, ofta. Den speglar hans ansats som vetenskapsman men också att varje människa bör nyttja detta verktyget som kallas hjärna, hela tiden. Det jag pratar om i min bloggpost är tillsammans. Att vi är genetiskt uppbyggda som flockdjur och att vi måste ha varandra. Tidigare har detta i mångt och mycket skett inom familjen, klanen, triben, ja kalla det vad ni vill. Det internet som jag beskriver och som också bevisas i blogposten är att om man delar, kan detta tillsammans skapas och vi behöver tillsammans väldigt mycket i våra liv för att vara lyckliga. Detta tillsammans behöver inte bygga på blodsband. Det kan finnas mellan människor som man aldrig mött. Min bloggpost är ett bra bevis för detta. Jag vill därför komplettera Descartes utryck med att säga, “Jag delar, därför finns jag” Det finns säkert många andra smarta människor som sagt detta innan men det tål nog att upprepas för jag tror det är relativt få som upptäckt denna aspekten av nätet.

Så därför vill jag dela ännu mer. När jag skrev blogposten, “Jag älskar internet“, då rullade denna i min Spotifyspelare :Musik

Det visade sig att vi var en hel del som älskar nätet. Nedan finner ni ett axplock av oss, varför, hur osv osv. Kanske upptäcker ni aspekter av nätet ni ännu inte känner till genom att läsa om oss.

Signerat Kjellberg skriver:

“Bloggen gav mig även ett betydligt större tålamod och en större acceptans för vad andra tycker och tänker jämfört med vad jag anser att jag hade tidigare. Även om jag fortfarande kan vara lite för kategorisk och kvickt dömande i vissa lägen så är det ändå en milsvidd skillnad gentemot hur jag klarade av att hantera oliktänkande tidigare. Nu sker de mer med glimten i ögat och när jag är kategorisk så sker det oftast med en förväntning på att få en reaktion.

När jag läser vad jag skrev i början så inser jag även att jag rent språkligt och formmässigt har slipat till mitt sätt att argumentera. Det är faktiskt en aning pinsamt att läsa vissa tidiga inlägg.”

Nina säger:

“Du beskriver en känsla för och till Internet, som jag ännu inte hade formulerat, ens för mig själv.
Stort tack!”

Markus

“hug”

Pelletsmaskinen

“Det var heller inte vidare lätt att se vad som skulle komma. I alla fall jag uppfattade inte vilken revolution som var på g. För trots att jag dagligen använt nätet i snart fjorton år, är det inte förrän i fjol som jag verkligen såg vilken potential som faktiskt finns här. Och det känns som en fantastiskt positiv enande kraft.”

Victoria skriver såhär: (ni skall ta er tid att läsa Victorias blogg. Hon skriver djupt personligt om händelser i sitt liv, speciellt denna historia om dödshot och förlåtelse)

Jag har haft dator och internet i blott sju år, men den blev en fösta väg ur isolering för mig, här hittade jag mig själv, inte tillbaka till mig själv, utan utvecklingen av mig själv där jag kom till min rätt igen. Som ett självförverkligande på flera sätt och plan.
Undrar ofta hur jag varit om internet funnits när jag var ung, jag är född 67. Kanske jag hade förlorat mig själv, eller funnit mig själv?

Hax ser en sak i min blogpost som jag inte alls insett men när han skriver det kan jag se denna aspekten, direkt!

“Och så säger de att det inte finns någon “andlighet” i den moderna världen…

Det häftiga är att det är en “rationell andlighet” som bygger på vetenskap och teknik. Sinnesförhöjande och sinnesutökande upplevelser utan en massa tro och hokus-pokus.”

Göran Widholm skriver såhär om sin relation till nätet och även om jag inser att jag kommit långt i min relation till internet, så är internet och min relation ännu bara i början. Tack Göran

“Jag spenderar mera tid med internet än med någon annan varelse och det är en relation som fortfarande efter 15 år drygt bara fortsätter att ge och ge. Kraven är modesta. Bara jag är engagerad, lyhörd och närvarande så öser internet sin hjälpsamhet, kärlek och mångfacetterade skönhet över mig.

De femton åren innebär också att det är en av få relationer som kunnat växa under daglig kontakt. Strängt taget vet jag inte vad jag skulle ta mig till om relationen inte fick fortsätta att växa och fördjupas. Var skulle min inspiration och mina idéer få näring, vart skulle mina infall rikta sig?

Jag hoppas därför att detta inte är vår sista vår tillsammans. Att internet och jag har många fina år kvar.”

Marcin är kort och kärnfull! Marcin introducerar mig dessutom för begreppet “netrosexuell”. Ett mer akademiskt ord som definerar oss som älskar nätet

“Christian, nu ser du att du inte var ensam. vi är många som älskar internet, och nu älskar vi dessutom dig!”

Nicole säger såhär om sin internetupplevelse:

Jag har aldrig tänkt att jag älska internet men Viktorias kommentar påminner mig om internets påverkan på mitt liv – det har svettsat samman familjen, och vänner hela världen över.

Ingalill:

Det du skriver berör mig väldigt mycket. Tack!

Mattias Östmar

Fantastiskt! Tack för att du delade – du rubbade mina cirklar med den här postningen och ingjöt lite nytt hopp och tro i mitt enubblande på Internet.

Nicolais analys är klockren:

“Internet gör världen smartare, mindre, närmare, och friare, och mer individuell. Man vill inte vara på fel sida om en sådan kraft.”

Pandacilla:

“Passion and personality rules!”

Speciellt tack till Jesper som kom med förslag om att det skulle finnas en symbol, en bild!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Härligt med nät-kärlek!

  jag kan bara skriva “/hug” en gång till och hoppas att du kan korrigera den lilla förargligheten att du bytt mitt förnamn… 🙂

 2. Rudolf says:

  Sorry Markus

  Fixat!

 3. Erik says:

  Vi älskar också Internet, nästan lika mycket som idéer! Kolla in vår nystartade blogg!

Trackbacks

 1. […] Börja med varför man skall älska nätet och fortsätt med, Vi som älskar internet. […]

 2. […] Att ha passion för det man gör är också en av grundstenarna till att bli bra på något. Läs ett mycket bra inlägg  på Christian Rudolfs blogg. […]

 3. […] jag min mobiltelefon alltid uppkopplad. Flatrate is the shit. Jag älskar också Internet. Ibland blint. Ibland med nästan […]

 4. […] organisationsarbete. Partiet är som Internet. Ibland hatar man det och ibland älskar man […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+