Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Internet skapar vi tillsammans!

Igår skrev jag om vårt “kollektiva medvetande” och kallade det internet. I min blogpost tjatar jag lite om Peters ord “Att blogga är att sätta URL:ar på sina tankar”. Gårdagens tankar försvann inte bara inte ned i internets arkiv. Judith tänkte till och kom på sin egna tvist på Peters ord  “Citera = sätta egna URL:ar på någon annans tankar

Om vi för några sekunder bortser från det unika och coola i Judiths påstående och funderar på vad som hände här. Jag bloggade min tanke och denna tanke inspirerade Judith till nya tankar och varianter. Detta är “synapsen” som jag skriver om i min blogpost om det kollektiva medvetandet:

“Vad är det som gör detta medvetande? Centrum av detta medvetande är länken. Precis som synapser kopplar ihop våra hjärnceller kopplar länken ihop nätet till ett  gemensamt minne och medvetande, som vi bygger tillsammans.”

Precis vad jag skrev hände. Precis det som händer i era hjärnor. Nya tankar skapar nya synapskopplingar i er hjärna. Judith och jag känner varandra men nu finns det en digital synaps mellan henne och mig. Vi är fortfarande unika individer men en liten, liten del av vårt medvetande är kopplat tillsammans och ni kan alla se det och välja att koppla en liten liten del av ert medvetande till vårt.

Med en dåres envishet har jag tjatat om “samarbete” hela våren. Men ovanstånde exempel visar vad som händer när man samarbeter om än i det lilla. Judith samarbetade med mig och gjord min tanke bättre(Bägge tankarna blev våra tankar). Jag inser att detta är på det stora hela ett rätt obetydlig händelse men detta pågår. Här och nu, varje dag. Många små steg blir till denna flod vi kallar nätet och genom samarbeta mer kommer floden inte att öka med mängden samarbete utan med kvadraten av samarbeten. För nätet är mycket mer skalbart än ngt annat vi skapat. Därför tjatar jag!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Caroline says:

  Mycket bra inlägg idag med!
  Jag blir så nyfiken på hur mycket som ryms i din hjärna.. och i dina tankar…

  Du är verkligen duktig på att sätta ord på dina tankar.. eller ja.. URL på dina tankar *s*

  kram Carro

 2. Hej C,
  Och alla som är här inne och läser och sätter url:ar på sina egentänkta och andrastänkta ord. Vi gör något mer och bättre, tillsammans. Så om du tycker att du tjatar, så tjata på bara. Jag läser och tänker vidare. Vem vet vad som blir resultaten senare? Ingen.

  Mvh, Maria 🙂

 3. Rudolf says:

  Maria

  Man kan ju hoppas mina ord får ngn betydelse!

 4. Lisa says:

  Spännande!

  Jag tycker att det är intressant hur människor försöker beskriva internet genom att hänvisa till andra företeelser: “det är som samlingen vid pumpen” eller “som ett torg där alla passerar och kan stanna till och prata” eller mer domedagsbetonat: “jaha, nu pratar ungdomarna med datorn istället för med riktiga kompisar”…

  Vad som är så otroligt intressant är ju att internet är någonting helt nytt! Det går inte att jämföra med tidigare typer av samtal. Det är verkligen ett evolutionärt språng, lika stort som om vi plötsligt blivit begåvade med telepati.

  Du beskriver utvecklingen på spännande sätt, alltid tankeväckande – vilket väl är precis din avsikt kan jag tro…! Att väcka tankar alltså.

 5. Rudolf says:

  Lisa

  jag tycker nog att det är mer likt den världen vi hade innan industrilismen, som ett torg då. Dock med skillnaden att skalbarheten är mkt större. Varje blogpost jag skriver talar kankse till flera hundra personer, även om bara ett tiotal verkar svara!

  Samtalet är och indexerbart och det försvinner inte.

  Så delvis håller jag med dig Lisa men inte helt!

Trackbacks

 1. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-06-17 says:

  […] Internet skapar vi tillsammans! – Disruptive – En blogg om entreprenörskap, riskkapital…- Tänkvärt inlägg från Rudolf. Nätet multiplicerar människors skapelser. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+