Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Speciella ögonblick i mitt liv eller jag blir intervjuad av en riksdagsman!

Göran Petterson

Göran Petterson

För mig har bloggande varit en resa full av saker jag inte kunde föreställa mig. Om någon för två år sedan skulle säga till mig jag skulle bli intervjuad av en riksdagsman samma vecka som disruptive fyller två år hade jag nog kategoriserat den individen som en person med livlig fantasi. Men det är ingen fantasi, det hände. Sista veckan i Juli blev jag intervjuad av Göran Petterson. För mig var det en stor upplevelse, det var roligt, det var intressant och det var en egotripp. Det var en bra dag i mitt liv.

Här kan ni ladda ned intervjun och lyssna på i er Ipod

Här lyssnar ni direkt i er webläsare:


Här är Görans blogpost med intervjun med mig

Vad pratade vi om?

 • Varifrån kommer mitt nätintresse?
 • Motiv till mitt bloggande
 • Hur jag tror nätet påverkar den politiska dialogen och hur politiskt kampanjande sker i framtiden
 • Vad kan politiker göra för att fler skall lyssna på dem på nätet
 • Är det möjligt för politiker att inte vara så aktiva på nätet och ändå vara framgångsrika idag
 • Om sociala medier olika skapar roller, privatpersonen, riksdagsmannen eller yrkesrollen.
 • Är det för enkelt att säga vad man tycker?Hat?Anonyma elaka kommentarer?
 • Vad nästa steg för den sociala sfären på nätet.
 • Integritetskränkningar av staten kontra egen vald transperans
 • Kommer människor vilja bygga upp alteregon på nätet
 • Några ord om framtida blogposter från mig

Det jag tycker är mest intressant av alla de ord jag sprutar ur mig kan ni lyssna på 20 min in i intervjun. Där pratar jag om hur sociala medier ändrar din egna sociala struktur och detta gör världen väldigt mycket mindre. Vill ni inte lyssna på allt utan bara några minuter. Då är det 20 min in i intervjun ni skall lyssna.

Detta var en väldigt rolig händelse. Som ni hör är jag något ovan att bli intervjuad men vill gärna göra fler. Gör ni videos, podcasts eller dylikt så ställer jag upp.

Jag vill också ta tillfället i akt och lyfta fram Göran Petterson. Göran gör intervjuer som denna på frekvent med intressanta människor. Dessa intervjuer hittar ni på hans blogg Din Ledamot. Ni kan även läsa mer av Görans tankar här. Hatten av för dig Göran! Göran är nominerad till stora Podradiopriset his Daytona, hjälp Göran genom att rösta på honom här

Exempel:

Intervju med PJ Anders Linder

Intervju med Anna Maria Corazza Bildt

Intervju med Gunnar Hökmark

Om du gillar denna blogposten kan du prenumera på Disruptive i din rss-läsare genom att klicka på denna ikonen . Du kan också följa mig via Twitter

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. J says:

  Grattis till två år!

 2. Grattis Christian!

  jag är glad, när du är glad 🙂

  mvh

 3. Kul intervju!

  Verkar som att det finns mycket för mig att lära av dig. Viktigaste av allt, som jag upplevt det är väl att blanda olika media på bloggen. Alltifrån ljud, film och skriven text. Men det känns som att amatören för tillfället ger råd till experten, kommer gå bra för dig!

 4. Rudolf says:

  Tack Niklas

  Du har rätt. Bilder fångar läsaren. Ofta är internetsurfarna som rovdjur, de är ute och jagar något på nätet och valen är så många, varför skall man fastna för just din blogpost. Där fångar bildern mycket. Speciellt bilder på människor och ansikten.

  Bra exempel ser man här på din blogg Niklas:http://www.muf.se/niklas/506/svensk-narvaro-i-afghanistan

  När man ser dig inser man att det är ngt mer intressant än bara text på din blogg, att det finns en avsändare.

 5. Magdalena Andersson says:

  Hej och tack för info. Spännande att erbjuda nedladdning till Ipod också. Bra att mixa olika medier, vi är alla olika intresserade av det som erbjuds!
  Passar på att gratulera på tvåårsdagen!

 6. Mysig nattlyssning. Nu får vi hoppas att du kan sälja timmar till behövande politiker.

 7. Tack Björn

  Jag tror nog politiker lägger sina pengar på annat än på snubbar som mig, men det är ändå intressant, med tanke på att diskussionen är viktig i politiken och nätet är ju verkligen riggat för diskussion!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+