Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptives Julklapp till er läsare!

Bloggjulklapp är ett ord jag inte kunde tänka mig fanns för 3 år sedan. Det speglar en helt ny dimension i min hjärna och tror jag, i allas våra liv. Peter, Nicolai och jag ville göra något för er läsare.

Så vår tanke är att skapa en blogpost med alla er läsares bästa blogposter under 2009. Men för oss är det omöjligt att veta vad ni tycker är bäst. Så vi vill att ni mailar oss er bästa blogpost eller skriv den i kommentarsfälten. Jag tycker inte heller att ni skall begränsa er till er själva. Tycker ni att någon annans blogpost är helt magisk. Maila den. Skriv gärna också varför ni tycker den är bäst, vad det var som berörde er eller vilken handling ni gjorde efter att ha läst den!

Team disruptive önskar alla en god jul!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Daniela says:

  Men vilken fin idé, jättekul! 🙂 Det blir ju en dubbel julklapp – bra både för dem som får publicitet och för alla läsare som får ta del av posterna. Jag tycker inte jag har nåt jag vill visa upp men ville ändå kommentera julklappen. Ser fram emot att läsa årets superposter! Ha en riktigt fin jul!

 2. Rudolf says:

  Daniela:
  Då har du säkert läst ngn bra blogpost du kan tipsa om eller, så har du ngra dagar på dig att skriva en bra 😉

 3. Martin says:

  Jag tycker att Andreas Bards blogginlägg med 10 tips från 10 entreprenörer är väldigt inspirerande och bra: (http://www.bard.nu/10-framgangstips-fran-10-olika-entreprenorer/) ett annat bra och lärorikt blogginlägg är det Anton Malmberg skrev om Säsongsnischade affiliate-projekt (http://antonmalmberg.se/sasongsnischade-affiliate-projekt-en-case-study/), vilket fick upp mitt intresse lite mer för affiliate (även fast jag vet att du christian inte är så förtjust i affiliatebranschen)

  Och om jag får lyfta fram ett jag själv har skrivit får det bli den intervju jag gjorde med Spiltans VD Per H Börjesson: http://www.martinkiland.se/entreprenorstips-fran-per-h-borjesson/

 4. Peter says:

  Jättebra idé och det är väldigt många bloggklappar som delas ut nu för tiden och det är kul att man som bloggare faktiskt kan dela med sig av roliga eller användbara saker till sina läsare till jul. Bra artikel..

  Min bästa artikel på ZtrixQ.se var artikeln – Är vi i Sverige dåliga på att kommentera blogginlägg? – http://ztrixq.se/tips/bloggtips/ar-vi-sverige-daliga-pa-att-kommentera-blogginlagg/ och fick väldigt bra respons via fantastiska kommentarer..

 5. Social Media says:

  Får önska er ett riktigt bra 2010 samt ett Gott Nytt år!

  Vänligen,
  Magnus Lundin

 6. Min egen “Om att återuppleva det vi tar för givet”!
  http://danielkjellsson.com/2009/12/14/om-att-ateruppleva-det-vi-tar-for-givet/

 7. Kanonidé detta.

  Nu när man själv får välja så är jag mest nöjd med min “Twitter på din webbplats med PHP och jQuery” (http://www.baronen.org/twitter-pa-din-webbplats-med-php-och-jquery/) Detta var en av de första “guider” jag skrev och fick bra respons på den.

 8. elwira kotowska says:

  God måndag, ny vecka och nya utmaningar.

  Innan jag börjar med min lista över 10 bästa blogginlägg som jag läste i 2009 vill jag tacka er på disruptive.nu för alla inspirerande fredagar och andra övriga dagar med för den delen. Jag är tacksam att ni delar med er och att ni på ett sådant otroligt bra sätt aktiverar oss, er trogna bloggläsare.

  Sedan mitten av september (datum då jag satsade på att starta mitt eget företag) var jag aktiv inom bloggvärlden och började min resa inom sociala medier. Under den tiden lyckades jag samla en del favoritblogginlägg och hoppas att sprida dessa inlägg vidare. Ser fram emot att få läsa en sammanfattning av andras favoriter och bredda med detsamma mina egna kunskaper.

  Mina 10 personliga favoriter är (obs! listan är kronologisk och medvetet utan inlägg från disuptive.nu:

  Jävla Twitter http://bit.ly/5clNpO
  Äntligen kan vi jobba dygnet runt! http://bit.ly/5eZoZr
  Imorgon kanske någon lyssnar http://bit.ly/5s8q2p
  Återigen, om sorterandet i sociala nätverk http://bit.ly/5AB6aL
  Reklamkunskap från förr http://bit.ly/8aC2wE
  Mats Rönne, vem är ”du”? http://bit.ly/4ZPgqf
  Hjärnan, varumärket och reklamen http://bit.ly/656FKm
  Sociala medier är kommunikation. Punkt. http://bit.ly/5BdA8s
  Det är dags att begrava de fyra P:na http://bit.ly/4BaIXn
  Värdelöst med 5000 följeslagare på Twitter http://bit.ly/6E9O4V

  Gott Nytt År och må kommunikationsgudarna vara med oss i 2010 :)elwira kotowska

 9. Anton says:

  God fortsättning Peter, Christian o alla andra. Kul initiativ! Och tack elwira för att du redan tipsat om ett av mina inlägg på fyranyanser.se =)

  Själv vill jag dock “nominera” två bloggposter om just entreprenörskap från superanton.se ist som jag är väldigt nöjd med. Vilket även mina läsare verkar ha tyckt, för de är väldiskuterade och har fått en hel del länkar!

  1. Vad är det som skrämmer potentiella entreprenörer?, http://www.superanton.se/vad-ar-det-som-skrammer-potentiella-entreprenorer/

  2. Engagemang är enda skillnaden, http://www.superanton.se/engagemang-ar-enda-skillnaden/

 10. kul idé! flera bra lästips här ovan redan ju. tack till disruptive för många intressanta inlägg under året – bl a fredagsvideorna känns som en mycket lyckad satsning.

  i all ödmjukhet lyfter jag gärna fram esbris julinlägg med lästips till våra kungligheter och politiker: http://esbribloggen.blogspot.com/2009/12/tips-pa-jullasning-till-vara.html (som även innehåller flera bra lästips för alla entreprenörskapsintresserade).

  gott nytt år
  / jonas

 11. Kanonbra idé, jag har en post som jag själv gillar väldigt mycket http://www.naknasanningen.com/2009/05/ditt-arbete-maste-ge-dig-nagot-tema.html

Trackbacks

 1. […] Disruptivedoktrinen Föregående: Disruptives Julklapp till er läsare!| […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+