Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörstips från Twitter!

Entreprenörskap är inte ett ämne som det pratas så mycket om i vårt avlånga land. Jag vill hävda att pratandet sällan sker från entreprenörshåll utan det sker av självutvalda företrädare för entreprenörerna. Detta kan vara myndigheter, det kan vara organisationer som hävdar att de företräder entreprenör eller personer som på olika sätt vill ta del av den offentliga ekonomin för entreprenörskap. Jag försöker ändra på detta genom att prata en del varje dag under Hashtagen #entreprenörskap på Twitter. Dagens diskussion handlade om kunskap och tips för nya entreprenör. I dagens blogpost delar jag dessa erfarenheter som inte lyssnade på #entreprenörskap idag eller inte använder Twitter.

Marcus Zacco

“Var dig själv. Det är du bäst på. #entreprenörskap”

Peter Sandberg

“Jaga inte riskkapital, jaga kunder.Tid är gratis men dyrbar, använd den väl. Berätta din affärsidé för alla” #entreprenörskap

Dieter Kalisch

“Skaffa en mentor. Någon som kan guida och hjälpa dig undvika de vanligaste fällorna.”#entreprenörskap

Ann Lagerström

“Passion, kreativitet, kontakter, målinriktning, planering och sociala medier.” #entreprenörskap

Sara Öhman

“Skippa skitsnack, var öppen, älska din omgivning, undvik “nja, kanske”människor, nyttja feedback” #entreprenörskap

Christina Stielli

“Och ddet är viktigare att agera snabbt än att tvätta en affärsplan 100 ggr. Den blir lätt inaktuell då. ” #entreprenörskap

Christina hade vänligen ge oss mer än ett tips

“Det du tror att du kan det kan du.” #entreprenörskap

Ejresund

“Kör hårt, stick ut och le alltid även om du får kramp i käkarna?” #entreprenörskap

Andreas Bard

“Ha tålamod. Bygg din verksamhet steg för steg. Våga satsa och var inte rädd för att misslyckas. “#entreprenörskap

Christer Bygdestam

“Våga såga dina idéer.” #entreprenörskap

Själv vill jag nog säga att man skall vara långsiktig och tålmodig. Man skall inte koppla sitt entreprenörskap till ett företag utan se det som en lång livsprocess. En inlärningsprocess för det tar lång tid att lära sig det man behöver. Oftast finns inte denna kunskap i böckerna utan måste antingen upplevas eller delas som vi gör här.

För er som som ännu inte skaffat Twitter. Gör det. För mig är DET sociala mediet förutom bloggandet. Så starta ett Twitterkonto och följ mig här. Är ni med på Twitter kan ni också enkelt delta i diskussionerna under Hashtagen #entreprenörskap. Vill ni lämna ert entreprenörstips, tveka inte att lämna en kommentar.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. TACK för att jag fick vara med 🙂 Tålamod är viktigt också, som du skriver. Samtidigt som galenskap och mod är en tillgång 😉

 2. Rudolf says:

  Christina

  *ler* ja, naturen skapade utan tvekan galenskap av en anledning!

 3. Simon says:

  Det här inlägget fick mig att skaffa ett twitterkonto, dock vet jag inte vad jag skall göra med det än…..

 4. Rudolf says:

  Simon: Vi skal prata om det som intresserar oss. Vi skall lyssna på de människor som intresserar oss och de historier som är bra, de skall vi sprida vidare

 5. Eric Ceder says:

  Mitt bästa entreprenörstips: Se till att ha en stöttande omgivning / förankra din idé hos familjen först…

Trackbacks

 1. […] april, 2010 · Kommentera Här följer ett samtal på twitter med sköna tips till nyblivna entreprenörer, från erfarna entreprenörer. Inspireras […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+