Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

När barnet sover skall mamman sova….

…är ett uttryck som ni kan ha hört. Barn har helt andra sömnrutiner än vuxa. De sover oftare och kortare när de är små. Något mamman(och pappan) måste anpassa sig efter. Man får sova när man kan, inte när man vill eller behöver. Så är entreprenörskapet också. Nio månader om året är det en massa ekonomisk aktivitet i Sverige. Pengarna är på väg någonstans, förhoppningvis står du i deras väg. Tre månader är det stiltje. Ja ni ser liknelsen mellan mamman och entreprenören. Man skördar och jobbar på i nio månader, en månad städar man skrivbordet och i två månader degar man.

Jag tror man orkar jobba ett helt liv utan avbrott. Du orkar jobba 45 år av 60 timmars veckor utan avbrott. Men jag tror också man behöver göra annat. Hjärnan behöver göra helt meningslösa saker, vara utan måsten och bara ta dagen som den kommer. Hjärnan behöver sol, hav, skratt och nyttig mat och din kropp behöver motionera, klippa gräset och hångla.

Så jag hoppas du gör som jag, kör harley davidsson, badar i poolen, lagar musslor, äter med vänner och promixar eller springa på mornarna.

God sommar alla entreprenörsfans!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Jag försöker hålla mig borta från just liknelsen med nio månaders aktivitet och 3 månaders stiltje. Många lever sina liv just så, jobbar 5 dagar med ångest med konstant längta efter 2 dagars avbrott och det större målet är semestern i 5 veckor.

  Som egenföretagare så tycker jag att möjligheten till att hitta en perfekt balans finns och den stora/roliga utmaningen är att skapa en vardag där varje dag är lika kul oavsett helg eller vardag, man har ju bara ett liv och vi driver ju inte företag för att jobba ihjäl oss 🙂

  Viktigt att våga släppa en eftermiddag mitt i vecka för att åka HD eller hämta barnen på dagis och sticka och bada, det är livskvalitet för mig.

 2. Det är som sagt viktigt att ladda batterierna inför hösten! Å andra sidan är det ju ett ypperligt tillfälle att göra saker som man inte hinner med under de resterande månader. Känns fantastiskt att bocka av den ena surdegen efter den andra! =)

  Ha en skön sommar du med!
  //S

 3. Rudolf says:

  Mathias

  Så är det såklart. Frihet är en viktig faktor i företagandet. Samtidigt så var min poäng att just nu är inga pengar på väg ngnstans, så man kan lika gärna vara ledig 😉

 4. Glad sommar på dig Christian! Det är som du skrev tidigare att alla vill bara äta glass på sommaren. Det har jag inget emot precis 🙂

 5. Mikael Green says:

  Håller med Mathias – jag har också svårt för att ha skarpa gränser mellan “jobb” och “privat”, eller alldeles för inrutad arbetstid. Men det är klart att man får anpassa arbetsinsatsen efter omständigheterna.

  Fast det kan vara svårare att ta ledigt i vissa faser av företagandet än andra. Det är väl en sak om man har kommit förbi startfasen. Men just nu har jag precis börjat bygga upp en ny verksamhet och då får man banne mig tvinga sig själv att ta semester, kan jag meddela. 🙂

  /Micke

 6. Själv sitter jag inne i A/C och bygger på min affärside när de andra tar semester. Förutom då jag sitter och kommenterar bloggar då 😉

 7. Nabil says:

  Själv så har jag jobbat i 9 månader och skissar i skrivande stund på min affärsplan. FML…

 8. Jo says:

  Jag har haft en veckas semester i sommar. Det känns alldeles för lite. Men jag håller med Mathias ovan om att försöka väva in avslappning och roligt i vardagslivet. Tror att det berikar mer än fem veckors ledighet i sträck. Jag tror inte jag orkar jobba i 45 år med 60 timmars arbetsvecka. Jag tror inte fysiken och psyket harmoniserar på ett tillfredsställande sätt då. Jag tror det skapar underliggande stress som till slut gör dig sjuk på ett eller annat sätt, mindre åkommor eller bråd död. För att vara drastisk. Men är absolut överens om att känslan av frihet, inte göra något, bara må bra av ingen särskild anledning alls – är jätteviktigt. Men ledighet och att låta tankeverksamheten få fritt spelrum, invävd i vardagen eller under ett par veckors semester – resulterar inte sällan i fiffiga ideér och kan vara grunden till nästa bedrift. /jo

Trackbacks

 1. […] När barnet sover skall mamman sova…. […]

 2. Egenföretagare ska ta semester – självklart… /uppdaterad! « Johan Lange's view on… says:

  […] Christian Rudolf tittade just in på cafét “Karin på Ön”. Läs hans blogginlägg i ämnet här! […]

 3. […] att ha startat mitt morgonslösurf fortsatte samma spår när jag läste Christians bloggpost på  disruptive.nu. Där hittade jag några intressanta tankar om jobb kontra ledighet och hur olika man kan tycka. […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+